How do you deal with immediate crises while sustaining a long-term vision? FrieslandCampina’s thoughts on strategy and flexibility

12 april 2023

Tijdens dit Vision Dinner deelt Hans zijn ervaringen met actuele uitdagingen zoals groeien in tijden van economische teruggang, hoe hij omgaat met stijgende kosten, stijgende verkoopprijzen en margemanagement. Hij zal zich verdiepen in hoe hij de winstgevendheid en het levensonderhoud van FrieslandCampina handhaaft en zijn langetermijnstrategie handhaaft, terwijl hij de flexibiliteit garandeert om met onmiddellijke crises om te gaan.

Onno Oldeman, senior partner bij strategisch adviesbureau Simon-Kucher, zal zijn deskundige visie delen over het winstgevend laten groeien van het bedrijfsresultaat in tijden van hoge inflatie en economische tegenwind. Met praktijkvoorbeelden schetst hij hoe de winstgevendheid kan worden verbeterd, inclusief de veranderende rol van de CFO in tijden van economische onzekerheid.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Hans Janssen, FrieslandCampina

Onno Oldeman, Simon-Kucher & Partners

Inschrijven
speaker
Hans Janssen

CFO

Hans Janssen trad in mei 2021 in dienst bij FrieslandCampina vanuit bouw- en infrabedrijf Heijmans waar hij sinds 2017 CFO was. Daarvoor was hij 9 jaar CFO bij zorgbedrijf Mediq. Hij begon zijn carrière bij Unilever, waar hij 17 jaar lang in financiële en operationele functies met toenemende verantwoordelijkheid werkte in Nederland, het VK, Singapore en Maleisië.

Company
FrieslandCampina

speaker
Onno Oldeman

Managing Partner

Onno Oldeman is Senior Partner en divisieleider van NL, UK en Zuid-Afrika, en lid van het uitvoerend comité. Hij is de oprichter van het Nederlandse Simon-Kucher-kantoor en is gespecialiseerd in het definiëren van commerciële strategieën, portfolio-optimalisatie, waardebepaling, commerciële effectiviteit en het genereren van digitale inkomsten.

Company
Simon-Kucher & Partners

Informatie
Onderwerp

De hedendaagse CFO is niet langer alleen verantwoordelijk voor de financiële levensvatbaarheid van de organisatie. In plaats daarvan wordt financiën een faciliterende factor voor operaties, innovatie en duurzaamheid. Dit betekent dat de CFO van vandaag wordt geconfronteerd met onmiddellijke uitdagingen zoals economische vertraging, stijgende kosten van grondstoffen en energie en het navigeren door duurzaamheidsregelgeving. In een van 's werelds grootste zuivelondernemingen, FrieslandCampina, is het een grote uitdaging voor CFO Hans Janssen om deze crises aan te pakken en tegelijkertijd de winstgevendheid en het levensonderhoud van de organisatie te behouden en de impact op de langetermijnstrategie in gedachten te houden.

Programma

Locatie: regio Utrecht
17:30 - 20:30

Meer informatie volgt.

Doelgroep

Event voor Chief Financial Officers

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.