De transformatie van Koninklijke BAM Groep | Gezien door een financiële lens

6 september 2022

Tijdens dit Vision Dinner deelt Frans den Houter, CFO van Koninklijke BAM Groep, zijn geleerde lessen met betrekking tot de herstructurering van BAM en zijn visie op de gekozen strategie. Frans den Houter zal daarbij nadrukkelijk de rol van de CFO benadrukken. Wat zijn de financiële uitdagingen die gepaard gaan met de herstructurering van het bedrijf? Wij nodigen u van harte uit om dit evenement bij te wonen.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Frans den Houter, BAM

Inschrijven
speaker
Frans den Houter

CFO

Mr. den Houter was trained as a hydrographic surveyor at the Amsterdam University of Applied Sciences, earned a degree in business economics at the University of Amsterdam, and an international master’s degree in Finance and Control. He started his career at Exxon Mobil in 2000, where he worked as financial analyst and controller for the Benelux retail operating company. In 2005 he moved to Shell, where he worked as controller at Shell Global Real Estate, project manager at Shell Energy Europe and financial manager for joint ventures at Shell Upstream International. He joined Heerema Marine Contractors (HMC) in 2010 as Finance and Control Manager and then held the

Company
BAM

Informatie
Onderwerp

De geschiedenis van Koninklijke BAM Groep gaat meer dan 150 jaar terug. Hoewel het bouwbedrijf in 2017 is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse bouwbedrijf, bleek de COVID-19 pandemie ook voor hen een moeilijke tijd. Koninklijke BAM Groep heeft de afgelopen jaren een grote herstructurering en transitie van de organisatie doorgemaakt. Dit was nodig om de winstgevendheid structureel te verbeteren, wat een pijnlijke beslissing voor de medewerkers was. Ook is een nieuwe strategische agenda gedefinieerd om meer waarde te creëren voor aandeelhouders en solide vooruitzichten voor de stakeholders, waaronder medewerkers. Gedurende deze tijd heeft de heer den Houter zelfs tijdelijk de rol van CEO op zich genomen.

Programma

Locatie: Kasteel Montfoort

17:30 | Inloop
18:00 | Officiële start
20:30 | Einde Vision Dinner

U bent van harte welkom op dit kleinschalige en diepgaande Vision Dinner (12 - 15 deelnemers, Chatham House Rule). Na de presentatie van Frans is er ruimte voor een levendige discussie met hem en de andere deelnemers. Het programma, inclusief diner, begint met een inloop om 17.30 uur, een officiële start om 18.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om te netwerken en iets te drinken. Deelname is gratis.

Doelgroep

Chief Financial Officers en Heads of Finance

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.