Impact meten en EU-taxonomie: nieuwe uitdagingen voor BNG Bank | De rol van de CFO in een groeiende behoefte aan betrouwbare niet-financiële informatie

28 september 2022

Tijdens dit Vision Dinner zal Olivier Labe, CFO van BNG Bank, zijn visie delen op het meten van impact, zowel vanuit strategisch en regelgevend perspectief als de toevoeging aan de financiële functie. Hij zal vertellen hoe de door BNG Bank zelf ontwikkelde methodiek inherent is aan de engagementstrategie. Aangezien dit een geheel nieuw werkterrein is dat nog steeds in beweging is, zal dhr. Labe zeker een spannende discussie op gang brengen en zijn ervaringen delen over het introduceren van nieuwe praktijken. Wij nodigen u van harte uit om dit evenement bij te wonen.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Olivier Labe, BNG Bank

Inschrijven
speaker
Olivier Labe

CFO

De heer Labe behaalde een Master of Advanced Studies in Banking and Finances aan de Universiteit van Parijs I – Sorbonne en een diploma in European Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ook volgde hij diverse Executive Development Programs bij INSEAD. Zijn carrière begon in 1994 bij het Franse telecombedrijf Alcatel, eerst als penningmeester van een dochteronderneming en later als Dealer Currency Options. In 1998 trad hij toe tot het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam, waar hij verschillende Treasury-functies bekleedde voordat hij in 2005 Manager Global Treasury Operations Europe werd. De heer Labe trad in 2007 in dienst bij BNG Bank en werd in 2010 Managing Director Treasury & Capital Markets. Directie sinds 2015 en in 2018 CFO van BNG Bank geworden. De heer Labe woont en werkt in Den Haag. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij heeft zowel de Franse als de Nederlandse nationaliteit.

Company
BNG Bank

BNG Bank is van en voor de publieke sector. Alles wat we doen staat in het teken van maatschappelijke impact. Bij ons draait het niet om zoveel mogelijk winst, maar om maximale maatschappelijke impact. Dat is onze drijfveer.

Informatie
Onderwerp

BNG Bank is in 1914 begonnen als de Gemeentelijke Kredietbank en verstrekte gemeenten financiering om hun maatschappelijke taak te kunnen vervullen. Deze bijdrage aan de Nederlandse publieke sector is anno 2022 nog steeds het doel van de bank, gedreven door hun ''Road to Impact''-strategie. Impact proberen te kwantificeren en rapporteren is een nieuwe toevoeging aan de kernprocessen van BNG Bank. Ondertussen worden regels en voorschriften met betrekking tot milieu- en sociale impact steeds belangrijker voor banken en bedrijven. Als CFO spelen Olivier Labe en zijn team een belangrijke rol bij het navigeren door de uitdagingen van het ontwikkelen en inbedden van innovatieve benaderingen voor het meten van impact die passen bij de specifieke strategie van BNG Bank, terwijl ze generieke regels en voorschriften over dit onderwerp implementeren.

Programma

Locatie: n.t.b.

17:30 | Inloop
18:00 | Inhoudelijk programma
20:30 | Einde

Doelgroep

CFO

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.