De energiemissie van Enexis | De energietransitie haalbaar en betaalbaar houden

1 november 2023

Tijdens dit Vision Dinner zal Mariëlle Vogt, CFO van Enexis Groep, een key-note verzorgen over de toekomst van Enexis in relatie tot de uitdagingen van de energietransitie. Enexis moet fors investeren om de energietransitie te realiseren, tegelijkertijd ziet zij het als publieke organisatie als een morele verplichting om energiearmoede zoveel mogelijk te voorkomen. Wat is de rol van de CFO in deze complexe vraagstukken? En hoe maak je een organisatie meer wendbaar en slagvaardig in deze tijden van crisis? Met dit zeer actuele thema en de jarenlange ervaring van Mariëlle Vogt in zowel de publieke als private sector, belooft het een interessante en stimulerende avond te worden. U bent van harte uitgenodigd.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Mariëlle Vogt-Claessens, Enexis Groep

Inschrijven
speaker
Mariëlle Vogt-Claessens

CFO

Mariëlle Vogt is CFO van Enexis sinds januari 2021, na bijna vier jaar als Financieel Directeur. Mariëlle begon haar carrière bij KPN, waar ze meerdere financiële management functies bekleedde. Daarna werd zij financieel directeur bij de TU Delft. Daarnaast is zij Lid van de Raad van Toezicht/voorzitter Audit Commissie bij het Residentie Orkest.

Mariëlle Vogt heeft een master-diploma in Technische Wiskunde aan de TU Delft, CMA-diploma van de VU Amsterdam en volgde tracks aan IMD en Insead.

Company
Enexis Groep

Enexis Netbeheer is 1 van de 6 regionale netbeheerders in Nederland. Onze belangrijkste taak als netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het gas- en elektriciteitsnet in Nederland. Ook zorgen we voor de transport van energie. We vervoeren energie van zonneparken en windmolens naar uw woning of uw bedrijf.

Informatie
Onderwerp

De energietransitie zorgt voor disruptieve ontwikkelingen in de politiek en economie. Dit maakt energie een heet hangijzer, waarbij snelle oplossingen hand in hand moeten gaan met duurzame ontwikkeling. Enexis is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar ruim drie miljoen klanten in Nederland. Als netbeheerder staat zij voor de enorme klus om het energiesysteem ingrijpend te verbouwen in een context van schaarste aan materialen, personeel en ruimte. Hiermee zijn gigantische investeringen gemoeid. Hoe zorgen we ervoor dat de energietransitie niet alleen financierbaar blijft, maar ook dat we het prijskaartje voor de klant zo laag mogelijk houden? Als CFO heeft Mariëlle Vogt de taak om deze ingewikkelde puzzel op te lossen.

Programma

Locatie: regio Amsterdam-Utrecht

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Chief Financial Officers, Chiefs New Energy and Chiefs Energy Transition

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.