Transitie naar een duurzame economie: impact van duurzaamheidsregelgeving en -verplichtingen

14 juni 2022

Tijdens deze Virtual Round Table deelt Stefanie Citroen inzichten in de impact van de regelgeving, duurzaamheidsprikkels en commitments van stakeholders. Na haar presentatie is er een gemodereerd gesprek met Stefanie en de andere deelnemers. Je bent van harte welkom om mee te doen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Stefanie Citroen, Rabobank

Inschrijven
Speaker
Stefanie Citroen

Head of Sustainability Regulations and Commitments – Deputy Director Sustainability

Stefanie begon haar carrière in de advocatuur. Sinds 2019 vervulde ze verschillende duurzaamheids functies binnen de Rabobank. Gezien haar interesse en passie voor duurzaamheid en wet- en regelgeving richt zij zich op de implementatie en het gebruik van duurzaamheid regelgeving en -verplichtingen binnen de Rabobank, waaronder de ontwikkeling van het kader voor duurzame financiering van de bank. Daarnaast is ze lid van de SER Topvrouwen.

Company
Rabobank

Informatie
Onderwerp

De VN-agenda voor duurzame ontwikkeling voor 2030, de Paris Agreement en de EU Green Deal beschrijven een wereldwijde transitie naar ecologische en sociaaleconomische duurzaamheid die de planetaire grenzen respecteert. De EU heeft belangrijke stappen gezet om een ​​ecosysteem voor duurzame financiering op te bouwen. Organisaties moeten overstappen naar een duurzamere manier van zakendoen. De Rabobank erkent dat een systeemverandering nodig is en dat regelgeving zoals de EU-taxonomie de noodzakelijke hervormingen zal ondersteunen en effenen. Stefanie Citroen, Head Sustainability Regulations and Commitments, leidt de bankbrede implementatie van duurzaamheid regelgeving en commitments programma. Het doel is om de implementatie van duurzaamheid regelgeving centraal te beheren en klimaatgerelateerde beslissingen en strategische plannen te maken.

Programma

16:00 - 17:30

Locatie: Microsoft Teams

Doelgroep

Directeuren in Sustainability, Finance en Legal

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.