Een verhaal van twee steden: de energietransitie bij ENVIEM | De financiële uitdagingen van verandering

21 maart 2023

Tijdens dit Vision Dinner zal Carlo Binken, CFO van ENVIEM, zijn visie geven op de rol van de CFO in business development en transformatie. Hoe creëer je een stabiele financiële structuur en dwing je digitalisering af? Waarom actief investeren in technologieën en bedrijfsmodellen die mogelijk conflicteren met uw core business? En maken ESG-criteria dit proces makkelijker, of juist complexer? Carlo Binken zal zijn actieve rol in de energietransitie bij ENVIEM bespreken, waarbij hij de noodzaak maar ook de diepe financiële complexiteit van de verandering laat zien. Met dit brandende onderwerp en Carlo's uitgebreide expertise op dit gebied belooft het een prikkelende en boeiende avond te worden. U bent van harte welkom om deel te nemen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Carlo Binken, Enviem

Inschrijven
speaker
Carlo Binken

CFO

De heer Carlo Binken is in maart 2021 begonnen als CFO van ENVIEM. Voordat hij bij ENVIEM in dienst trad, vervulde hij verschillende financiële functies, zoals CFO-functies bij Wellinq (een Bencis private equity-onderneming), Dura Vermeer Infra, ISS Nederland, Heijmans Infra en Strategie, en M&A Director bij Engie Nederland. De heer Binken is tevens bestuurslid van de NFVE (De Nederlandse CFO Vereniging) en adviseur van Glasaal Volendam.

De heer Binken behaalde een master Bedrijfseconomie/Accounting aan de Universiteit van Amsterdam en volgde (non) executive programma's van INSEAD, Suez University en Nyenrode Business University.

Company
Enviem

moderator
Jeroen Kanselaar

Manager ESG

Jeroen Kanselaar is als manager ESG bij Eurofiber verantwoordelijk voor het realiseren van de duurzaamheidsambities van de Groep. Jeroen adviseerde eerder verschillende bedrijven op directieniveau bij het opstellen van hun duurzaamheidsstrategieën en -beleid en richt zich nu op de energietransitie. Eurofiber is een aanbieder van open digitale infrastructuur in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Gebruikmakend van haar 61.700 km glasvezelnetwerk en 11 datacenters, biedt Eurofiber slimme, open, toekomstbestendige cloudinfrastructuur en connectiviteitsoplossingen aan bedrijven, overheidsinstanties en non-profitorganisaties.

Company
Eurofiber

Informatie
Onderwerp

ENVIEM is een bedrijf met meerdere merken (TinQ, Gulf, Transnational Blenders), bestaande uit verschillende divisies in de brandstof- en energie-industrie. Het bedrijf verkoopt brandstoffen en produceert smeermiddelen, maar verzamelt en verwerkt ook (olie)afval, verkoopt (hernieuwbare) energie en creëert nieuwe energieconcepten. Deze activiteiten lijken misschien tegenstrijdig: bijt je niet in de hand die je voedt? CFO Carlo Binken heeft een duidelijke visie op de toekomst van het familiebedrijf.

Programma

Locatie: n.t.b.
15:30 - 18:30

Meer informatie volgt.

Doelgroep

CFO, Chief New Energy & Chief Energy Transition

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.