Duurzaamheid in de praktijk brengen | Hoe CO2-reductie, consumentengezondheid en circulariteit synergeren bij Coca-Cola Nederland

27 juni 2024

Tijdens dit Vision Dinner zal Sigrid Verweij, Director Public Affairs, Communications and Sustainability bij CCEP, ons meenemen door de duurzaamheidsroutekaart van CCEP om tegen 2040 koolstofneutraal te worden en in de praktische implicaties en uitdagingen. Sigrids presentatie dient als een uitnodiging voor een diepgaand gesprek met haar en de andere deelnemers over het bevorderen van een cultuur van positieve verandering en hoe het bouwen van een meer sociaal verantwoorde organisatie een sneeuwbaleffect heeft.

Sigrid Verweij, Coca-Cola

Inschrijven
speaker
Sigrid Verweij

Director Public Affairs, Communications and Sustainability

Sigrid Verweij is een senior executive met een passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze begon haar carrière bij VNO-NCW, de grootste werkgeversorganisatie van Nederland, en klom daar op voordat ze in 2019 bij CCEP in haar huidige functie kwam.

Sigrids drang om een positieve verandering teweeg te brengen stopt niet bij de voordeur van haar kantoor. Ze werkt vrijwillig als lid van de raad van bestuur van Humanitas en als lid van de adviesraad van het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers).

Company
Coca-Cola

Informatie
Onderwerp

Als het gaat om duurzaamheid in de wereld van multinationale ondernemingen, is het vaak moeilijk om echte veranderingen door te voeren. Dit is echter niet het geval bij Coca-Cola Europacific Partners Nederland (CCEP). Door de gedecentraliseerde structuur hebben individuele dochterondernemingen veel vrijheid om hun eigen koers uit te stippelen. CCEP heeft zijn eigen fabriek en is verantwoordelijk voor zijn eigen toeleveringsketen (inclusief recyclingbeleid). Dit stelt hen in staat een leider te zijn in het brengen van positieve veranderingen in de samenleving, het overgaan naar een meer circulaire toeleveringsketen en het werken naar een koolstofneutrale toekomst, zowel binnen als buiten de fabriek.

Sigrid Verweij, Director Public Affairs, Communications and Sustainability bij CCEP, is een van de leidinggevenden die duurzaamheid vooruit helpt. Haar strategie is gebaseerd op het aanpakken van twee uitdagingen tegelijk: het verminderen van afval en de ecologische voetafdruk. Dit wordt gedaan via verschillende wegen, van op biobrandstof aangedreven transport tot 100% recyclebare verpakkingen van flessen, en door het verminderen van het suikergehalte in de producten.

Programma

Locatie: Landgoed Groot Kievitsdal, Hilversumsestraatweg 19, 3744 KB Baarn

17:30 | Start programma (inclusief presentatie (Coca-Cola), setting the scene (Fujitsu, Envizi), discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Leaders in Sustainability

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers.
Partners
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.