Philips’ Actions and Efforts to Decarbonise the Supply Chain | How to Engage the Workforce to Reach ESG goals

19 maart 2024

Tijdens dit Vision Dinner neemt Maaike van 't Zand, Sustainability Director bij Philips, je mee op haar reis tot nu toe. Ze legt de belangrijkste doelen uit en toont haar inspanningen om duurzaamheid in het DNA van de organisatie en de manier van werken te integreren. Verder zal ze praten over de rol van medewerkers, hoe ze gemotiveerd kunnen worden en hoe hun innovatieve kracht kan worden benut. Dit doet ze door het 'Infinity Program' te demonstreren, waarin teams strijden om de beste duurzame oplossing of proces door gezamenlijke impact, cascade-empowerment en georkestreerde betrokkenheid. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot een meer circulaire afvalstroom en kostenverlaging.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Maaike van ’t Zand, Philips

Inschrijven
speaker
Maaike van ’t Zand

Director Sustainability

Maaike van 't Zand leidt transformaties naar duurzame resultaten door de end-to-end waardeketen te verbinden, van innovatie, marketing & sales tot de geïntegreerde supply chain. Haar focus ligt op mensen, processen en prestaties. Ze heeft ervaring in de luchtvaart, consumentenproducten en gezondheidstechnologie, waarvan de laatste 18 jaar bij Philips. Ze is momenteel verantwoordelijk voor het duurzame ISC (Integrated Supply Chain) en sites-programma om de milieubelasting van Philips te verminderen. Ze is gepassioneerd over duurzaamheid en zeilen.

Company
Philips

moderator
Hajo Jansen

VP Western Europe

Hajo Jansen is de vice-president van West-Europa bij Diligent Corporation, de toonaangevende leverancier van moderne governance-software en inzichten. Hij trad aan in het begin van 2021 en leidt alle aspecten van het aantrekken van nieuwe klanten en de uitbreiding van het volledige scala aan oplossingen van Diligent in de regio EMEA-West. Eerder diende hij als Chief Commercial Officer (CCO) bij EXIN en als Managing Director EMEA bij Viatech Publishing Solutions. Hij behaalde een Bachelor of Science-diploma in Marketing/Communicatie aan de Hogeschool Den Haag in Nederland.

Company
Diligent

Informatie
Onderwerp

Philips heeft het ambitieuze doel om een gezondere planeet achter te laten voor toekomstige generaties. Daarom zet het bedrijf zich sterk in voor zijn ESG-doelen. Philips is sinds 2020 koolstofneutraal en verkleint verder zijn ecologische voetafdruk via circulaire economie, klimaatactie en programma's voor natuurlijk kapitaal om duurzame gezondheidszorg aan klanten te leveren. Bij de uitvoering van deze toezeggingen stimuleert Philips een cultuur van innovatie en creativiteit en betrekt het personeel bij de duurzaamheidsreis: hoe kunnen ze bijdragen vanuit hun eigen functies en context? Hoe kunnen ze samen de grootst mogelijke impact maken?

Programma

Locatie: The Unbound Amsterdam, Tom Schreursweg 40, 1067 MC Amsterdam

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Directors Sustainability

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.