Wat doe je als je organisatie wordt gehackt? De learnings van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland

15 juni 2023

Tijdens dit Vision Dinner staat Edwin uitgebreid stil bij de grootschalige cybersecurity aanval op de VNOG. Hoe had de aanval voorkomen kunnen worden, wat ging er goed en wat ging er verkeerd en welke lessen zijn er geleerd door deze crisis? Edwin laat zien hoe er vanuit een crisisstructuur is gewerkt. Door deze opzet werd de communicatie en samenwerking met ketenpartners waaronder burgemeesters, ministeries, collega directeuren, de NCSC en de VR-ISAC geborgd.

Ben je nieuwsgierig naar de learnings van Edwin en wil je graag de ervaringen en uitdagingen horen van de overige deelnemers? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit kleinschalige Vision Dinner!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Edwin Moraal, Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG)

Inschrijven
speaker
Edwin Moraal

Chief Information Security Officer, Adviseur ICT

Edwin werkt sinds mei 2020 als Chief Information Security Officer & Adviseur ICT bij Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Binnen de regio zijn 22 gemeenten actief. Een half jaar nadat hij in dienst trad, kreeg VNOG te maken met een grote ransomware aanval.

Edwin combineert 25 jaar ervaring in de ICT met zijn passie voor technologie. Hij wordt gedreven door innovatie, ziet gemakkelijk kansen en benut dezeten volle. Hij heeft veel netwerk- en beveiligingsprojecten begeleid, waarbij hij zijn technische vaardigheden combineerde met managementvaardigheden.

Company
Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG)

Informatie
Onderwerp

Als eerste veiligheidsregio die getroffen is door een cyberaanval, speelt Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) een belangrijke rol in het delen van hun ervaring en het helpen van andere veiligheidsregio's, gemeenten en overheidsinstanties bij het verbeteren van hun ICT-beveiliging en van de (communicatie)processen rondom de aanval.

Programma

Locatie: Hoefslag, Bosch en Duin

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Cyber Security verantwoordelijken binnen de overheid

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.