Werken naar toekomstbestendige security bij Rijkswaterstaat

11 oktober 2023

Tijdens dit diner gaat Milo dieper in op de IT & OT security bij Rijkswaterstaat. Binnen lopende renovatieprojecten streven ze ernaar de digitale infrastructuur een impuls te geven, zodat de techniek toekomstbestendig is, bijvoorbeeld met het oog op ontwikkelingen met sensoren, zonder concessies te doen aan de veiligheid van de objecten van Rijkswaterstaat. Met bestuurlijke aansprakelijkheid als onderdeel, het toenemende belang van security en toenemende awareness zal Milo eerst delen hoe Rijkswaterstaat omgaat met NIS2. Vervolgens laat Milo zien hoe zij via security by design preventief kansen creëren voor cybersecurity. Hoe zien zij veilige ontwikkelingen en borgen ze security in primaire processen? Hoe zorg je tijdens veranderingen voor business continuïteit? En hoe stel je de juiste prioriteiten voor verschillende stakeholders en budgetten? U bent van harte welkom om deel te nemen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Milo Mooij, Rijkswaterstaat

Inschrijven
speaker
Milo Mooij

Afdelingshoofd Security Center

Milo werkt sinds 2019 bij Rijkswaterstaat en is sinds februari 2023 afdelingshoofd van het Security Center. Na zijn studie technische bedrijfskunde kwam hij via ORMIT, Uniqema, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het SSC-ICT terecht bij Rijkswaterstaat. Als technisch bedrijfskundige heeft hij een brede interesse in organisaties, hun opdracht, mens, ICT en techniek. Hij heeft een ruime ervaring met het leidinggeven en adviseren in diverse ICT-uitvoeringsorganisaties van de overheid op diverse niveaus. Zijn inzet is werken vanuit een intrinsieke drive naar verbetering en slimme toepassing van techniek, met oog voor de mens, samenwerking en verbinding met de (strategische) doelen.

Company
Rijkswaterstaat

Informatie
Onderwerp

De wegen, tunnels, bruggen en sluizen in Nederland zijn onmisbaar voor onze maatschappij en worden intensief gebruikt. De huidige grote uitdaging van Rijkswaterstaat is het renoveren van zowel fysieke infrastructuur als IT-systemen, welke in verouderde staat verkeren. Tijdens renovaties moeten systemen operationeel gehouden worden en tegelijkertijd vernieuwd worden. Van belang hierbij is dat nieuwe IT en cybersecurity instrumenten toekomstbestendig zijn, met het oog op kansen en risico’s die horen bij automatisering. Maar hoe zorg je tijdens deze veranderingen voor business continuïteit? Wat is het recovery plan mocht er een systeemhack plaatsvinden: hoe waarborg je de veiligheid voor de maatschappij? En daarnaast, tijdens al deze veranderingen, hoe stel je de juiste prioriteiten voor veel verschillende stakeholders en budgetten?

Programma

Locatie: Restaurant HFSLG, Bosch en Duin

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Vision Dinner voor Cybersecurity Executives

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.