Cybersecuritystrategie bij het Kadaster in tijden van oorlog

13 december 2023

Bert Voorbraak, Directeur Beheer en Ontwikkeling Informatietechnologie bij het Kadaster, heeft als inhoudelijk verantwoordelijke een plan gemaakt dat onze data veilig houdt en de continuïteit van de dienstverlening van het Kadaster in tijden van oorlog moet garanderen. Tijdens een uniek Vision Dinner zal hij stilstaan bij de weg die het Kadaster heeft afgelegd in haar cybersecurityreis, de strategie achter het huidige beleid en de response op dreigingen in het verleden.

Bent u nieuwsgierig naar het verhaal van Bert, heeft u vragen voor hem of wilt u graag ervaringen en uitdagingen uitwisselen met andere deelnemers (peers uit het vakgebied)? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze rondetafelsessie.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Bert Voorbraak, Kadaster

Inschrijven
speaker
Bert Voorbraak

Directeur Beheer en Ontwikkeling Informatietechnologie

Bert Voorbraak is een IT-, data- en securityprofessional met een lange staat van dienst bij de overheid. Bert is zijn carrière begonnen bij Philips om te vervolgen bij de Belastingdienst. Via een uitstapje naar het bedrijfsleven werd hij vervolgens CIO bij de Universiteit van Amsterdam (en HvA). Inmiddels is Bert alweer 2 1/2 jaar actief voor het Kadaster binnen zijn huidige functie.

Company
Kadaster

Informatie
Onderwerp

Door de escalatie van geopolitieke spanningen, bijvoorbeeld tussen Ukraine en Rusland, is security een belangrijke prioriteit geworden. Ook het Kadaster kon bevroeden dat het steeds duidelijker doelwit van cyberaanvallen werd. Deze ontwikkeling viel samen met een reeds ingezette overgang naar een meer data driven manier van werken, wat ertoe heeft geleid dat bij het Kadaster een steeds belangrijkere rol werd weggelegd voor cybersecurity. Privacy, security en continuïteit gelden nu zelfs als hoogste prioriteiten in het meerjarenplan.

Programma

Locatie: Restaurant HFSLG, Bosch en Duin

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Cybersecurityverantwoordelijken binnen de overheid

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.