Preparing for Risk in a Growing Risk Culture | Crisis planning and management in the public sector in Wallonia

5 oktober 2023

Simon Riguelle is directeur bij het Regionaal Crisiscentrum van Wallonië. Tijdens deze Vision Dinner zal hij zijn inzichten delen over de aanpak van risicoanalyse door het CRC en hoe ze zich voorbereiden op zowel huidige als langetermijnrisico's. Hij zal ook ingaan op een proactieve versus reactieve benadering van risico's, en operationele tools en gegevensverzameling voor derden bespreken.

Als u graag in contact wilt komen met andere experts, ideeën wilt uitwisselen en boeiende discussies wilt hebben over trends en best practices op het gebied van risico, bedrijfscontinuïteit en veerkracht, dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan dit Vision Dinner.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Simon Riguelle, Centre régional de crise de Wallonie

Inschrijven
speaker
Simon Riguelle

Director

Simon Riguelle heeft meer dan 4 jaar ervaring als directeur van het Regionaal Crisiscentrum van Wallonië. Het CRC ondersteunt noodplanning voor de afdelingen van de Service public de Wallonie (SPW) en organiseert interne afdelingscoördinatie in geval van een crisis die meerdere afdelingen beslaat. Samen met zijn team is Simon verantwoordelijk voor de informatie, communicatie en coördinatie van regionale expertise op het gebied van risicobeheer en crisispreventie.

Company
Centre régional de crise de Wallonie

Informatie
Onderwerp

In een samenleving waarin er een opvallende toename is van risicocultuur, wordt het cruciaal om te begrijpen hoe men moet omgaan en effectief moet reageren op zowel nationale als internationale uitdagingen. Klimaatverandering heeft bijvoorbeeld invloed op verschillende aspecten van crisisbeheer. Er moeten dammen worden gebouwd en evacuatieplannen moeten op orde zijn. Het Regionaal Crisiscentrum van Wallonië (CRC) in België is betrokken bij het in kaart brengen van alle risico's in het Waalse deel van België.

Programma

Locatie: Martin’s Chateau Du Lac, Avenue du Lac 87, 1332 Genval, België
17:30 - 20:30

Doelgroep

Verantwoordelijken voor Crisis, Security, Continuity & Resilience

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.