Cyber Security Day 2023: The Future of Governmental Security

16 november 2023

Veiligheid is een primair zorgpunt voor elke overheid. In een geglobaliseerde wereld wordt digitale veiligheid net zo belangrijk als zijn fysieke tegenhanger. Tijdens de Cyber Security Day 2023 deelnemers de unieke gelegenheid om diep in te gaan op de huidige stand van zaken wat betreft cyberveiligheidsontwikkelingen binnen de publieke sector. Tijdens dit kleinschalige evenement zullen vier keynote sprekers hun persoonlijke en praktische ervaringen delen en een vooruitzicht bieden op toekomstige ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

David Chow, Trend Micro

Walter van Oostrum, het CAK

Edwin Moraal, VNOG

Ad Krikke, Gartner

Inschrijven
speaker
David Chow

Chief Technology Strategy Officer

We beginnen de dag met een keynote van David Chow, voormalig CIO bij het Amerikaanse Ministerie van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling. David zal spreken over huidige ontwikkelingen en bedreigingen, inclusief kunstmatige intelligentie, en zal zijn verhaal afsluiten met een overweging van de huidige staat van cyberveiligheid binnen de Amerikaanse overheid. Daarnaast zal hij praten over de geopolitieke implicaties van deze ontwikkelingen, evenals de Amerikaanse verkiezingen, op het gebied van (overheids)cyberveiligheid wereldwijd.

Company
Trend Micro

speaker
Walter van Oostrum

CISO

Nadat David Chow de belangrijkste dreigingen heeft geïdentificeerd, zal Walter van Oostrum, CISO bij het CAK, het woord nemen om een keynote te geven over hoe deze dreigingen in de praktijk te beheren. Walter zal delen welke maatregelen het CAK heeft genomen om de beveiliging te verbeteren, hoe hij erin geslaagd is om meer bewustzijn te creëren en medewerkers te informeren over cyberdreigingen, en welke moeilijkheden hij als CISO dagelijks ondervindt in dit proces - dit alles kan dienen als waardevolle lessen voor cyber security professionals op alle niveaus van de publieke sector.

Company
het CAK

speaker
Edwin Moraal

CISO & Adviseur ICT

Maar wat als de dingen misgaan, en ondanks alle inspanningen wordt je organisatie gehackt? Edwin Moraal heeft een grootschalige cyber security-aanval meegemaakt op de VNOG in zijn rol als CISO, en is erin geslaagd om communicatie en samenwerking met ketenpartners, waaronder burgemeesters, ministeries, mededirecteuren, het NCSC en de VR-ISAC, te waarborgen. Tijdens de Cyber Security Day 2023 zal hij een gedetailleerd inzicht geven in zijn geleerde lessen, variërend van hoe de aanval voorkomen had kunnen worden, tot wat er goed en fout is gegaan bij het opzetten van een crisisstructuur.

Company
VNOG

speaker
Ad Krikke

Executive Partner

Om het evenement af te sluiten, zal Ad Krikke, Executive Partner bij Gartner, het licht werpen op de toekomst van cyber security op basis van de ontwikkelingen zoals geschetst door Gartner. Uiteindelijk beschouwt Ad beveiliging als een duurzaamheidsthema: om een duurzame bedrijfsvoering op de lange termijn te waarborgen, is het belangrijk om cyber security en gegevensprivacy serieus te nemen. Dit omvat het implementeren van sterke maatregelen om gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, het zorgen voor transparantie en verantwoordingsplicht bij het gebruik van AI-systemen, en het creëren van een cultuur van bewustzijn rond cyber security en voortdurende verbetering van beveiligingsmaatregelen.

Company
Gartner

Informatie
Onderwerp

Veiligheid is een primair zorgpunt voor elke overheid. In een geglobaliseerde wereld wordt digitale veiligheid net zo belangrijk als zijn fysieke tegenhanger. Tijdens de Dag van Cyberveiligheid krijgen deelnemers de unieke gelegenheid om diep in te gaan op de huidige stand van zaken wat betreft cyberveiligheidsontwikkelingen binnen de publieke sector. Tijdens dit kleinschalige evenement zullen vier keynote sprekers hun persoonlijke en praktische ervaringen delen en een vooruitzicht bieden op toekomstige ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie.

Programma

Locatie: Restaurant de HFSLG, Bosch en Duin

16:00 - 20:30

Als je wilt leren van praktische inzichten van een brede selectie ervaren (internationale) cyber security professionals, ervaringen wilt delen met de sprekers en andere deelnemers, en dit alles terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd en nog betere netwerkmogelijkheden, zorg er dan voor dat je 16 november in je agenda blokt. U bent van harte welkom om deel te nemen.

Doelgroep

Cyber security Executives

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.