Geef hackers (g)een kans: de rol van hackers binnen het veiligheidsdomein

10 november 2021

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze Virtual Round Table waarin we bespreken hoe de inzet van de ethische hack-community bij kan dragen voor het verhogen van cybersecurity en het creëren van bewustwording bij werknemers en partners binnen het IT-ecosysteem.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule
Inschrijven
Spreker

Jeroen Schipper

CISO

Voor Jeroen Schipper in 2018 begon als CISO van de gemeente Den Haag, was hij werkzaam als cybersecurity specialist bij Defensie. Binnen zijn huidige rol is hij medeverantwoordelijk voor de organisatie van de The Hague Cyber Security Month. Daarbinnen is de Hackwedstrijd een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Komend jaar nemen zo’n 150-200 hackers van over de hele wereld deel aan de wedstrijd. Jeroen deelt graag zijn ervaringen over de inzet van de internationale ethische hacker-community, in een generiek verhaal dat relevant is voor zowel (lokale) overheden als private partijen.

Bedrijf

Informatie
Onderwerp

Door digitalisering nemen efficiëntie en kwaliteit binnen de publieke sector toe, maar er zijn keerzijdes. Niet alleen worden overheden afhankelijker van IT, ook het aanvalsoppervlakte voor cybercriminelen neemt toe. Hoe zorg je voor een optimale cybersecurity, niet alleen voor je eigen organisatie, maar ook voor aangesloten partners binnen het IT-ecosysteem? Om optimale digitale veiligheid te realiseren organiseert de gemeente Den Haag sinds 2017 een jaarlijks hack-event waarbij ethische hackers kwetsbaarheden blootleggen en suggesties aanleveren voor verbetering. Daarmee wil de gemeente niet alleen de gegevens van haar inwoners zo goed mogelijk beschermen, maar daarnaast is dit event belangrijk voor bewustwording bij zowel werknemers, als haar aangesloten partners.

Programma

16:55 uur | Inbellen op Teams vergadering
17.00 uur | Start programma inclusief presentatie & paneldiscussie
18.30 uur | Einde

Doelgroep

CISO’s & IT Directeuren

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partner(s)

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.