Strategically Using Organisational Data Analytics at VodafoneZiggo | Improving Company Culture and Implementing Positive Changes for Employees

8 november 2023

Tijdens dit Vision Dinner zal Thomas Mulder, Executive Director HR bij VodafoneZiggo, u meenemen op zijn reis van ontwerp, implementatie en acceptatie tot inzichten en praktische verbeteringen voor de organisatie. Daarnaast zal Thomas enkele toekomstige stappen demonstreren, zoals AI-toepassingen. Bent u geïnteresseerd in het leren en bespreken van deze strategische HR-ontwikkeling om culturele veranderingen te bevorderen, de manier van werken te veranderen en de werknemerservaring te verbeteren? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan dit interessante evenement!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Thomas Mulder, VodafoneZiggo

Inschrijven
speaker
Thomas Mulder

Executive Director HR, Internal Comms and Workplace

Thomas Mulder is sinds juli 2018 Executive Director HR bij VodafoneZiggo. Hij trad in 2012 toe tot Vodafone vanuit Accenture, waar hij HR-directeur was voor de Benelux-landen. Hij leidde de overname van Cable & Wireless Worldwide en de lancering van Vodafone Group Enterprise vanuit HR-perspectief. Eind 2013 verhuisde hij naar Duitsland om de overname en integratie van Kabel Deutschland als hun HR-directeur af te ronden. In 2015 keerde Thomas terug naar Vodafone Nederland als HR-directeur om het due diligence-proces van Ziggo te leiden. Na afronding van de VodafoneZiggo Joint Venture werd hij in december 2016 benoemd tot Global HR Director voor Vodafone Business. Thomas heeft een Global Executive MBA van de Rotterdam School of Management.

Company
VodafoneZiggo

Informatie
Onderwerp

Organisatorische gegevensanalyse wordt steeds crucialer in het dynamische zakelijke landschap van vandaag. Dit stimuleert geïnformeerde besluitvorming en bevordert efficiëntie om uiteindelijk de werkomgeving voor werknemers te verbeteren. In dit kader heeft VodafoneZiggo een gegevensdashboard ontwikkeld voor teams en leiders: inzichten worden verkregen uit de (online) werkomgeving en de resultaten worden gedeeld met teamleiders. Op basis van deze inzichten wordt de manier van werken in de organisatie verbeterd. De veranderingen zijn voordelig voor alle werknemers: werkprocessen worden geoptimaliseerd (bijvoorbeeld met een maximale tijd voor vergaderingen), samenwerking wordt verbeterd en de balans tussen werk en privé wordt versterkt. Dit leidt uiteindelijk tot het bevorderen van de organisatiecultuur.

Programma

Locatie: Regio Utrecht / Amsterdam

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Directors HR

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.