Speaking the Language of Skills | How KLM Is Tackling the Gray Wave

17 januari 2024

KLM is voorloper in een revolutionaire aanpak om dit probleem aan te pakken door een meer op gegevens gebaseerde benadering te gebruiken in strategische personeelsplanning. Volgens hen kan het dreigende tekort aan ervaren personeel worden bestreden door mensen en vaardigheden efficiënter op elkaar af te stemmen met behulp van AI / Data Science. Door beter gebruik te maken van de gegevens die het bedrijf al heeft, zal KLM in staat zijn om de vaardigheden en talen van werknemers en werkgevers gemakkelijker op elkaar af te stemmen, waardoor ze het vaardigheidstekort efficiënter kunnen aanpakken door multidisciplinair te werken met de build/buy/borrow-methodologie. En de gegevens zullen KLM zelfs in staat stellen om specifieke individuen aan specifieke functies te koppelen.

Sluit je aan bij ons tijdens deze Vision Dinner op 17 januari om te luisteren naar de aanpak van Annelies en Yvette voor deze kwesties. Er zal voldoende gelegenheid zijn voor netwerken, zowel tijdens het diner als daarna, dus zorg ervoor dat je je aanmeldt!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Annelies Leveling, KLM

Yvette Haring, KLM

Inschrijven
speaker
Annelies Leveling

Vice President Learning & Development

Annelies Leveling is een ervaren HR-leider met meerdere jaren ervaring in zowel algemene HR als leren en ontwikkeling. Ze trad meer dan 6 jaar geleden toe tot KLM in haar huidige functie, nadat ze verschillende leidinggevende HR-posities had bekleed bij NS.

Company
KLM

speaker
Yvette Haring

Director Learning & Development

Yvette Haring is een ervaren HR-professional met een focus op talentontwikkeling. Tijdens haar tijd bij KLM's IT Academy heeft ze haar HR-vaardigheden aangevuld met kennis van de mogelijkheden die IT biedt voor de wereld van HR. Dit geeft haar een uniek inzicht in wat de toekomst in petto heeft op het gebied van IT.

Company
KLM

Informatie
Onderwerp

De Nederlandse bevolking vergrijst, zoals het geval is in het grootste deel van de westerse wereld. Met de vergrijzing ontstaan veel problemen, maar het belangrijkste voor KLM is het feit dat wanneer de oudere generaties met pensioen gaan, er niet genoeg jonge mensen zullen zijn met de ervaring en vaardigheden om deze oudere mensen te vervangen in meer specialistische functies. Dit lijkt demografisch onvermijdelijk, maar is dat ook zo?

Programma

Locatie: regio Utrecht

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Chief Human Resources Officers and HR Directors

Voertaal

English

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.