De data-gedreven werkwijze en visie van de Provincie Noord-Brabant | Op zoek naar de uitdagingen en kansen van de toekomst

7 maart 2024

In een snel veranderende omgeving staat de Provincie Noord-Brabant – net als veel andere grote organisaties – voor een grote opgave wat betreft het snelle opvolgen van uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van data. Zo staat de organisatie voor verschillende vraagstukken. Hoe breng je beleidsmakers en data experts zo effectief mogelijk bij elkaar? Hoe zet je data visualisatie zo efficient mogelijk in? Hoe ga je om met de ethische aspecten van data en digitale transformatie, vooral met de komst van het verplichte algoritmeregister? En bovenal, hoe zorg je dat nieuwe kansen voor data ontdekt blijven worden en de kwaliteit van data gewaarborgd wordt, terwijl je druk bent met alle andere uitdagingen?

Tijdens dit Vision Dinner zal Marcel Thaens, CIO bij Provincie Noord-Brabant, dieper ingaan op de projecten van de Provincie Noord-Brabant over de zojuist beschreven onderwerpen. Er zal veel aandacht worden besteed aan de dialoog na de presentatie. U bent als peer van harte welkom om deel te nemen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Marcel Thaens , Provincie Noord-Brabant

Inschrijven
speaker
Marcel Thaens

CIO

Marcel Thaens is CIO bij Provincie Noord-Brabant sinds 2018 (tevens agenda-lid van de Directie). Vanuit die rol richt hij zich op de digitale transformatie van de provinciale organisatie, maar ook van Noord-Brabant. Voorheen werkte hij als Principal Consultant bij verschillende adviesbureaus waar hij veel publieke organisaties (waaronder ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen) geadviseerd heeft over de inzet van data en digitalisering. Daarnaast is Marcel van 2006 tot en met 2018 bijzonder hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam geweest.

Company
Provincie Noord-Brabant

Informatie
Onderwerp

Samenwerking beleid-data | Efficiënte data visualisatie | Ethisch databeheer

Programma

Locatie: n.t.b.

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Voor CIO’s, en Directeuren Data, Digital

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.