Empowering Transformation: Enexis’ Data-Driven Journey | Navigating the Pros and Cons of Bottom-Up vs Top-Down Approaches

18 januari 2024

Tijdens dit Vision Dinner zal Annemieke Bulters, Chief Data & Digital Officer bij Enexis Group en Director Portfoliomanagement, meer uitleg geven over de aanpak van Enexis om de visie van mensen op de implementatie van data te veranderen en de afstemming van deze strategie op de bedrijfscultuur. Ze zal best practices en leermomenten delen. U bent van harte welkom om deel te nemen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Annemieke Bulters, Enexis

Inschrijven
speaker
Annemieke Bulters

Director Portfoliomanagement & Chief Data & Digital Officer

Annemieke studeerde Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en later Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde. Na haar werk bij Accenture trad ze in 2014 in dienst bij Enexis Group, waar ze al enkele jaren verantwoordelijk is voor de afdeling Data & Digital. Deze nieuwe afdeling is opgericht om sneller, beter en effectiever waarde te realiseren uit data en (nieuwe) digitale technologieën, zodat de strategische doelen van Enexis Groep kunnen worden behaald. Haar achtergrond in de psychologie is nuttig in deze rol omdat de focus niet alleen ligt op de technologische mogelijkheden, maar ook op de adoptie binnen de organisatie, waardoor een meer data-mature organisatie en een digitale-fit werknemersbestand worden gewaarborgd.

Company
Enexis

Informatie
Onderwerp

Om de energietransitie te versnellen en bij te dragen aan uitstekend netbeheer, bevordert Enexis een op data gebaseerde cultuur. Culturele verandering is echter moeilijk, vooral wanneer deze van bovenaf wordt opgelegd. Daarom heeft Enexis gekozen voor een bottom-up benadering, waarbij interne beïnvloeders worden ingezet om de toegevoegde waarde van data voor specifieke afdelingen te demonstreren. Deze aanpak is gebaseerd op het creëren van een gevoel van urgentie en het selectief benaderen van afdelingen om snellere adoptie te bereiken. Maar als organisatie, hoe bereid je je voor op het implementeren van op maat gemaakte oplossingen voor verschillende afdelingen? Hoe ga je om met de schaarste aan tijd en middelen, zodat je klaar bent om de juiste afdeling op het juiste moment te ondersteunen?

Programma

Locatie: Regio Utrecht

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Deze sessie is onderdeel van het Data & Analytics Platform, een samenwerkingsinitiatief van Capgemini, Dataiku en Snowflake om een ​​sterk netwerk op te zetten waarin data-executives van de meest toonaangevende bedrijven van Nederland kennis kunnen uitwisselen, openlijk uitdagingen kunnen bespreken en kunnen samenwerken om meer data gedreven te zijn. Met vier sessies per jaar inspireert en ondersteunt het platform organisaties bij het effectief inzetten van data om zo impactvol mogelijk te worden en waarde te blijven creëren. De combinatie van de uitgebreide kennis van de partners van het platform en de ervaring van de sprekers op hoog niveau met verschillende achtergronden stelt deelnemers in staat om verandering te omarmen, silo's te doorbreken en gegevens in hun eigen bedrijf te democratiseren.

Doelgroep

Directors of Data

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.