The digital foundation: De data management strategie van Rabobank

18 mei 2021

Tijdens deze Virtual Round Table neemt Madelon Beckeringh van Loenen, Head of Data Management bij Rabobank, je mee op haar data management reis. Na haar presentatie vindt een gemodereerde discussie plaats met Madelon en de andere deelnemers. U bent van harte welkom deel te nemen aan deze sessie.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule
Inschrijven
Spreker

Madelon Beckeringh van Loenen

Head Data Management

Madelon Beckering van Loenen heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële sector. Madelon is sinds 2005 werkzaam bij Rabobank en heeft functies bekleed als VP Renewable Energy & Infrastructure Finance en Manager IT Operations CRM. Sins 2015 is ze Head of Data Management. De ontwikkeling en implementatie van data management strategie bevat onder andere aspecten van end-to-end data als data governance, data kwaliteit, data vormgeving, data beveiliging en een culturele verandering waarbij data wordt gebruikt als strategisch voordeel voor de organisatie.

Bedrijf

De digitale wereld van Rabobank levert een enorme hoeveelheid aan data op. Als deze data ten alle tijden juist word opgeslagen, geanalyseerd en geïnterpreteerd kan dit bijdragen aan vele procesverbeteringen binnen organisaties. Rabobank is erg vooruitstrevend op dit gebied en streeft naar een data-driven organisatie.

Informatie
Onderwerp

De huidige veranderingen die plaatsvinden op het gebied van digitalisering en andere technologieën als machine learning en kunstmatige intelligentie zorgen voor een verschuiving van de de rol van data binnen organisaties. Tegenwoordig is het succes van een organisatie nauw verwant met het interpreteren van inzichten die verkregen zijn door het gebruik van data, met als doel het verbeteren van klantenservice, het optimaliseren van besluitvorming en het verhogen van efficiëntie in dagelijkse bedrijfsvoering. Mede hierdoor veranderd de rol van data; waar het eerst een informatief instrument was, vervult data nu een sleutelrol in bedrijfsstrategieën van vele organisaties. Om dit mogelijk te maken is er een solide data management strategie nodig, waar data optimaal wordt opgeslagen, gedeeld en geanalyseerd.

Programma

16:55 uur | Inbellen op Teams vergadering
17.00 uur | Start programma inclusief presentatie & discussie
18.30 uur | Einde

Doelgroep

IT- en Data Managers en Enterprise Architects

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partner(s)

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.