Centralisatie versus decentralisatie van data | De keuzes, strategieën en aanpak van KPN en de NS

11 oktober 2022

Tijdens dit Vision Dinner zullen Olaf Slomp, Hoofd Data Kwaliteit bij KPN en Geert van der Hoek, Directeur Data, Innovatie & Analytics bij NS u meenemen in hun data strategieën. Zo gebruikt KPN een data mesh-structuur. De NS gebruikt daarentegen een combinatie van datastructuren. Na de presentatie is er een open discussie met Olaf, Geert en de andere deelnemers. U bent van harte welkom om in deze discussie te participeren!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Olaf Slomp, KPN

Geert van der Hoek, Nederlandse Spoorwegen

Inschrijven
speaker
Olaf Slomp

Hoofd Data Kwaliteit

Olaf werkt al 27 jaar bij KPN. Sinds 3,5 jaar maakt hij deel uit van het MT van Data Office. Hij is verantwoordelijk voor data governance, masterdatamanagement en datakwaliteit. Zijn doel is om door middel van data science processen naar een hoger niveau te tillen en bedrijfsprocessen te verbeteren.

Company
KPN

speaker
Geert van der Hoek

Directeur Data, Innovatie & Analytics

Geert van der Hoek is verantwoordelijk voor de afdeling Data, Innovatie en Analyse binnen NS. Zijn afdeling geeft invulling aan Datagedreven NS door onder meer het ontwikkelen van dashboards, voorspelmodellen met behulp van een goede datahuishouding- en cloud platform.

Company
Nederlandse Spoorwegen

Informatie
Onderwerp

Het is gebruikelijk dat organisaties er alles aan doen om alle verzamelde gegevens te centraliseren zodat zij processen kunnen vereenvoudigen. Gecentraliseerde data creëert immers één enkele bron van waarheid, wat hen bijvoorbeeld in staat stelt om de klantervaring te verbeteren. Toch zien we tegenwoordig ook een tegengestelde beweging. De noodzaak om rijkere datasets met grotere volumes en snelheid te gebruiken, heeft geleid tot een nieuwe golf van innovatie in data-architectuur en heeft gezorgd voor de opkomst van moderne dataplatforms zoals data mesh.

Programma

Locatie: regio Utrecht
17:30 - 20:30

Meer informatie volgt.

Doelgroep

Directeuren Data & IT

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.