Trainen voor de toekomst, in de toekomst: Hoe de Politie met Virtual Reality de toekomst wel heel dichtbij haalt

23 april 2024

Tijdens dit Vision Dinner op dinsdag 23 april, zal Tim Theeboom, Projectleider Implementatie Virtual Reality Training bij de Politie, vertellen hoe dit project tot stand is gekomen, hoe de implementatie verloopt (en de lessen die we daarover tot nu toe hebben geleerd) en wat het toekomstperspectief voor immersieve (leer)technologie binnen de Politie. Bent u geïnteresseerd in het verhaal van Tim en wil u meedoen in de discussie die volgt tussen hem en de rest van de deelnemers? Aarzel dan niet en schrijf u in!

Tim Theeboom, Politie

Inschrijven
speaker
Tim Theeboom

Project Lead Virtual Reality Training

Tim Theeboom is een innovatieve, jonge leider die mensen en technologie samenbrengt. Tim is van origine arbeids- en organisatiepsycholoog en besloot na ruim 12 jaar als zelfstandig organisatieadviseur en executive coach (met één been in de wetenschap) om de stap te zetten naar de Politieorganisatie. Daar werkt hij nu met veel plezier als Projectleider Implementatie VR Training voor de Specialistische Opsporing. Daarnaast is hij actief bij verschillende goede doelen waaronder de LESS Agency, woont hij met zijn vrouw en twee kinderen in Amsterdam en maakt hij in zijn (schaarse) vrije tijd vrij slechte elektronische muziek.

Company
Politie

moderator
Ellen Hermans

Senior Manager Benelux

Company
LinkedIn

Informatie
Onderwerp

De krapte op de arbeidsmarkt en de aanzwellende grijze golf raken de Politie organisatie hard. Dat geldt in het bijzonder voor de recherche. Er is niet alleen sprake van structurele onderbezetting, maar er is ook sprake van een heuse “braindrain”. Veel ervaren rechercheurs gaan met pensioen en gespecialiseerde kennis en ervaring gaan in hoog tempo verloren (Algemeen Dagblad, 12 maart 2024). Dit heeft niet alleen consequenties voor de organisatie zelf, maar ook voor de veiligheid van Nederland. Zoals oud recherche pionier John Pel het ooit treffend omschreef: “we draaien op crepeersterkte”.

Om deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden wordt binnen de Politie steeds meer gebruik gemaakt van immersieve leertechnologie. Zo is er een virtual reality (VR) applicaties ontwikkeld waarmee nieuwe rechercheurs de basisvaardigheden en attitudes kunnen aanleren rondom Plaats Delict (PD) onderzoek. Met deze VR PD training krijgen we de basis op orde, en kan plaats en tijdsonafhankelijk op grote schaal worden getraind. De implementatie van Immersieve leertechnologie biedt dus vele kansen, maar ook genoeg uitdagingen.

Programma

Locatie: 't Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht

17:30 | Start programma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Leaders in HR

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers.
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.