Navigating Workforce Transitions at Philips: Strategies for Employee Well-being and Stakeholder Collaboration in Times of Change

18 april 2024

Tijdens deze Vision Dinner zal Karin Middelburg, VP HR Europe bij Philips, reflecteren op het proces en de resultaten van het werk-naar-werk-initiatief. Karin is erg benieuwd naar jullie feedback op haar aanpak. Ze kijkt ernaar uit te horen hoe jullie samenwerken met belanghebbenden en hoe interne en externe communicatie in evenwicht kan worden gehouden tijdens complexe overgangen. U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze sessie!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Karin Middelburg, Philips

Inschrijven
speaker
Karin Middelburg

Vice President Human Resources Europe

Karin Middelburg werkt al ruim 25 jaar als internationale Human Resources professional. Na verschillende functies in Azië en Europa te hebben bekleed, werkt ze sinds 2017 bij Philips en sinds de zomer van 2023 is ze VP HR Europe.

Company
Philips

Informatie
Onderwerp

Voor Philips is werknemersgerichtheid een sleutelpunt in haar HR-strategie. In het begin van 2023 stond Philips voor een aanzienlijke uitdaging op het gebied van kostenbesparing, mogelijk van invloed op meer dan 8000 posities wereldwijd. Philips in Nederland startte een initiatief voor getroffen werknemers met hun 'van werk-naar-werk'-traject. Dit was ontworpen om verder te gaan dan de traditionele aspecten van werknemersondersteuning en ervoor te zorgen dat mensen zo snel mogelijk elders weer aan het werk konden. Philips heeft een platform gecreëerd waarop haar werknemers in contact konden komen met recruiters van verschillende bedrijven, voornamelijk maar niet uitsluitend uit de Brainport-regio. Het Centraal Sociaal Plan omvatte ook andere aspecten, variërend van financiële informatiesessies tot training en coaching. Hiervoor was sterk stakeholdermanagement nodig om samen te werken met ondernemingsraden en vakbonden. Bovendien was het een uitdaging om op het juiste moment de juiste boodschappen aan werknemers over te brengen.

Programma

Locatie: Regio Utrecht

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

HR Directors

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.