Betere gegevensuitwisseling in het zorgdomein | Landelijke kaders en lokale initiatieven

7 november 2023

Bianca Rouwenhorst, Directeur Informatiebeleid en CIO bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaat graag met u in gesprek over de vraag hoe we samen nu echt stappen kunnen maken in het uitwisselen van gegevens. Een aanpak waarin niet de sector centraal staat, maar juist de (toekomstige) patiënt. Het bij elkaar brengen van beleid en uitvoering is op dit gebied essentieel. Tijdens het Vision Dinner wordt er daarom veel aandacht besteed aan dialoog en bent u als peer binnen het zorgdomein van harte welkom om deel te nemen en uw eigen ervaring en visie te delen.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Bianca Rouwenhorst, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Inschrijven
speaker
Bianca Rouwenhorst

Directeur Informatiebeleid en CIO

Als directeur Informatiebeleid is Bianca Rouwenhorst verantwoordelijk voor VWS-brede beleidsonderwerpen en een eenduidige aanpak, sectorbrede afstemming en prioritering op het gebied van informatievoorziening in de zorg. Daarnaast is Bianca als Chief Information Officier (CIO) overkoepelend verantwoordelijk voor het CIO-stelsel binnen de VWS organisaties. Bianca vertelt graag meer over het goed op de kaart krijgen van de digitalisering en informatisering van het zorgdomein en het departement. Voor haar geldt: de juiste zorg is het hebben van de juiste informatie op de juiste plek.

Company
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Informatie
Onderwerp

Een digitale transitie in het zorgdomein is noodzakelijk om de juiste informatie op het juiste moment en op de juiste plaats te krijgen. Zo krijgen burgers de juiste zorg en kunnen zorgverleners de juiste zorg bieden. Op regionaal niveau zijn er al verschillende goede initiatieven om de gegevensuitwisseling beter te laten verlopen en deze hebben geleid tot mooie resultaten.

Programma

Locatie: Kasteel de Wittenburg, Landgoed de Wittenburg 1, 2233 BV Wassenaar
17:30 - 20:30

Meer informatie volgt.

Doelgroep

Voor CIO’s, CMIO’s en Medisch Specialisten

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.