De inzet van AI in het besluitvormingsproces van de intensive care afdeling | Praktijk casus van Amsterdam UMC

12 september 2023

Paul Elbers deelt graag hoe de software in het besluitvormingsproces wordt ingezet, welke impact dit heeft voor zowel de patiënt als arts, hoe artsen naast het model altijd hun eigen afweging maken en hoe ook u, als zorgverlener, van innovatief idee naar een werkend model kunt komen. Tijdens het Vision Dinner wordt er veel aandacht besteed aan dialoog en bent u daarom als peer van harte welkom om deel te nemen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Paul Elbers, Amsterdam UMC

Inschrijven
speaker
Paul Elbers

Intensivist

Paul Elbers is Specialist sinds 2009 en werkzaam bij Amsterdam UMC. Als intensivist behandelt hij de kwetsbaarste patiënten. Een positie waar je het verschil kunt maken voor patiënt en familie. Met het oog op een mogelijke nieuwe coronagolf dit najaar is optimaal gebruik van de ic-capaciteit volgens Paul Elbers 'essentieel' en daarom wilt hij graag met u het gesprek aangaan om innovatieve oplossingen te bevorderen.

Company
Amsterdam UMC

Informatie
Onderwerp

Amsterdam UMC heeft 'wereldwijde primeur' door software met kunstmatige intelligentie in te zetten in het besluitvormingsproces van een intensive care arts. Het ontwikkelde model kan tot wel 30.000 data punten verzamelen per intensive care patiënt per dag en adviseert hiermee of een patiënt mag worden verplaatst naar een verpleegafdeling. De software heeft grote impact, omdat een te vroege verplaatsing van de intensive care afdeling erg riskant is voor de patiënt. Te lang op de ic blijven is niet alleen vervelend voor de patiënt en kostbaar, maar het betekent ook dat het betreffende bed niet kan worden ingezet voor een andere patiënt die dat misschien veel meer nodig heeft. Een weloverwogen beslissing zorgt dus zowel voor betere zorg als voor kosten optimalisatie.

Programma

Locatie: regio Amsterdam
17:30 - 20:30

U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze kleinschalige en vertrouwelijke Vision Dinner in het Healthcare Next platform. Het platform waarin IT & Medical Information professionals kunnen sparren over uitdagingen binnen hun vakgebied. Flevum organiseert in 2023 vier sessies op dit gebied waarin kennisuitwisseling en dialoog voorop staan.

Doelgroep

Voor CIO’s, CMIO’s en Medisch Specialisten

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.