Data Inzetten voor Beter Beleid: De Digitale Transformatie van Provincie Noord-Brabant | Strategieën voor optimaal resultaat in de toekomst

7 maart 2024

Tijdens een uniek Vision Dinner voor IT, Data en Digitaliseringsleaders binnen de overheid vertelt Marcel Thaens, CIO bij de Provincie Noord-Brabant, vanuit zijn eigen ervaring hoe data optimaal kan worden ingezet voor deze uitdagingen. Hij zal daarbij onder meer ingaan op hoe hij de kwaliteit van data in de organisatie waarborgt en daarbij omgaat met de ethische en juridische aspecten, vooral met het oog op de komst van het verplichte algoritmeregister. Bent u geïnteresseerd in deze thema’s? Dan bent u van harte welkom om u te laten inspireren door het verhaal van Marcel en met hem en de andere deelnemers in gesprek te gaan.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Marcel Thaens , Provincie Noord-Brabant

Inschrijven
speaker
Marcel Thaens

CIO

Marcel Thaens is CIO bij Provincie Noord-Brabant sinds 2018 (tevens agenda-lid van de Directie). Vanuit die rol richt hij zich op de digitale transformatie van de provinciale organisatie, maar ook van Noord-Brabant. Voorheen werkte hij als Principal Consultant bij verschillende adviesbureaus waar hij veel publieke organisaties (waaronder ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen) geadviseerd heeft over de inzet van data en digitalisering. Daarnaast is Marcel van 2006 tot en met 2018 bijzonder hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam geweest.

Company
Provincie Noord-Brabant

Informatie
Onderwerp

De Provincie Noord-Brabant heeft als doel om koploper op het gebied van data en digitalisering te zijn. De provincie zet daarom nu al stappen om met data beleidsvraagstukken op gebieden als mobiliteit, milieu, klimaat en energie op te lossen. Hoewel de potentie van data evident is, brengt de stap van data naar inzichten en vervolgens naar effectiever beleid veel uitdagingen met zich mee. Hoe kunnen de veelal nog gescheiden werelden van dataexperts en beleidsmakers worden samengebracht?

Programma

Locatie: Huize Molenaar, Korte Nieuwstraat 6-8, 3512 NM Utrecht

17:30 | Startprogramma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Directeuren IT, Data, Digitalisering binnen de overheid

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.