Hoe Defensie veilige innovatie waarborgt: In gesprek met Sofie Berns, Hoofd Datalab bij Defensie

16 mei 2024

Tijdens dit Vision Dinner belicht Sofie Berns de vraagstukken en uitdagingen rondom data, innovatie en samenwerking in een hoog beschermde omgeving. Hierin deelt zij gedachten over hoe samenwerking met partners voor innovatie op het gebied van data science en AI nu ook met behulp van Cloud verkend wordt. Ter illustratie deelt zij een case over LLMs. Na de presentatie is er de mogelijkheid voor dialoog over deze thema’s met Sofie en de andere deelnemers. Wij zouden het ontzettend interessant vinden om ook uw eigen visie, aanpak en uitdagingen te horen. U bent van harte welkom!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Sofie Berns, Ministerie van Defensie

Inschrijven
speaker
Sofie Berns

Hoofd Datalab

Met een achtergrond in Public Administration heeft Sofie Berns diepgaande kennis van overheidsorganisaties. Voor zij begon bij Defensie als Hoofd Datalab werkte Sofie als Senior Consultant bij Berenschot. In die rol adviseerde zij nationale en lokale overheden over het benutten van nieuwe technologieën voor maatschappelijke vraagstukken. Ze breidde haar expertise verder uit bij de Gemeente Utrecht, waar ze onder meer projecten op het gebied van data-infrastructuur leidde. Bij Defensie continueert zij haar toewijding aan innovatie en data bij overheidsinstanties als Hoofd Datalab.

Company
Ministerie van Defensie

Informatie
Onderwerp

Defensie transformeert naar een hoogtechnologische organisatie die informatiegestuurd optreedt - van strategisch tot operationeel niveau. Binnen deze strategie is het Datalab intrinsiek gemotiveerd om Defensie in de uitoefening van haar taken wereldwijd koploper te maken: achterblijven is namelijk geen optie. Hierin ligt een cruciale rol voor Data Science en AI. Sofie Berns, Hoofd Datalab, onderzoekt met het Datalab hoe de potentie van deze technologieën kan worden ontsloten en daarop gebaseerde innovaties Defensiebreed geoperationaliseerd kunnen worden. Maar hoe doe je dit op een efficiënte manier en hoe benut je daarbij de kennis van andere partijen zonder in die samenwerking de veiligheid in het geding te brengen?

Programma

Locatie: Restaurant HFSLG | Bosch en Duin

17:30 | Start programma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Directeuren IT & Data uit de overheid

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.