Een cultuur om leiderschap en talent te stimuleren – Lessen geleerd van Adyens groeitraject

7 juli 2022

Tijdens deze Virtual Round Table deelt Merel Goossens, Head of People Growth bij Adyen, inzichten over het groeitraject van Adyen en het optimaliseren van de employee experience. Merel zal de dialoog aftrappen met de vraag: hoe kan HR de basis leggen voor een organisatiecultuur en people growth? Daarnaast, hoe ga je als leider om met verschillende generaties medewerkers, en ook hun voorkeuren en talenten? Tijdens een gemodereerd gesprek gaan we dieper in op deze- en andere vragen samen met Merel en andere deelnemers. U bent van harte welkom om mee te doen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Merel Goossens, Adyen

Inschrijven
speaker
Merel Goossens

Head of People Growth

Merel Goossens werkt al meer dan 7 jaar binnen Adyen. Voordat ze Head of People Growth werd, was Merel HR Business Partner Lead for Tech bij Adyen en werkte ze bij Booking.com. Merel heeft een passie voor Diversity & Inclusion, leiderschap, motiveren en ontwikkelen van mensen, en het laten groeien van teams. Ze begon haar reis bij Adyen om recruitment helemaal opnieuw op te bouwen en is nu verantwoordelijk voor HR Business Partnering, Learning and Development en DEI, waarin ze zich sterk richt op leiderschapsontwikkeling, talentbehoud en het bouwen van een gezonde organisatie.

Company
Adyen

Informatie
Onderwerp

De huidige wereld van snelle digitale transformaties heeft geleid tot een tekort aan essentiële vaardigheden op de arbeidsmarkt, waarin Tech Talent een “hot” doelwit vormt. Ook betaalplatform Adyen houdt zich bezig met de strijd voor technisch talent. Met de enorme transitie van start-up naar scale-up worden zij geconfronteerd met organisatorische uitdagingen op het gebied van cultuur, leiderschapsontwikkeling en (mensen)vaardigheden van medewerkers. Adyen probeert dit tegen te gaan met zijn nieuwe strategie, een cultuur van verantwoordelijkheid en de afstemming tussen HR en het merk van het bedrijf als basis voor succes.

Programma

16:00 - 17:30
Locatie: Microsoft Teams

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit kleinschalige evenement. Deelname is gratis.

Doelgroep

Evenement voor directeuren in HR, Talent en Employee Experience

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.