Responding to the Tight Labour Market | Approaches from different perspectives

19 januari 2023

Tijdens deze sessie gaat Hilde Maes, HR Director Workforce of the Future Management bij KBC, dieper in op de strijd die je moet winnen rond de personeels uitdagingen. Hilde zal vertellen wat KBC te bieden heeft op het gebied van rekrutering en het belang van learning & development om het volledige potentieel van medewerkers te ontdekken. Projecten zoals het talent platform van KBC en de voortgangsgesprekken, eerder dan evaluatiegesprekken, zijn cruciaal in de HR-visie van de organisatie.

Vervolgens duikt Harold Vreeburg, directeur HR bij Croonwolter&dros, dieper in op de krappe arbeidsmarkt van de techniek- en bouwsector. Als reactie op het arbeidstekort promoot de industrie actief technisch onderwijs en ontwikkelt innovatieve oplossingen die menselijke arbeid verminderen. Daarnaast wil Harold het graag hebben over de rol van de overheid in deze kwestie.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Harold Vreeburg, Croonwolter&dros

Hilde Maes, KBC

Inschrijven
speaker
Harold Vreeburg

Directeur HR

Harold Vreeburg is sinds 2014 werkzaam bij Croonwolter&dros. Croonwolter&dros is het grootste bedrijf in Nederland gespecialiseerd in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en automatisering. Harold heeft HR-ervaring in zowel de (luchtvaart)industrie als de professionele dienstverlening bij meerdere grote organisaties. Hij heeft een sterke focus op cultuurverandering, talentmanagement en ontwikkeling. Bij Croonwolter&dros streeft hij naar het verder verbeteren van motivatie, samenwerking en prestatie.

Company
Croonwolter&dros

speaker
Hilde Maes

HR Director Workforce of the Future Management

Hilde Maes is een Vlaamse HR-leider die al 30 jaar in verschillende HR-rollen bij KBC werkt. Sinds 2018 bekleedt ze de functie van HR Director Workforce of the Future Management, waarin ze verantwoordelijk is voor de 13.000 Belgische medewerkers van KBC. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de HR Business Partners, Talent Acquisition, het Internal Job Center en HR Analytics/Reporting. Daarnaast is ze oprichter van KBC's netwerk Diversity Rocks dat diversiteit op alle niveaus wil promoten.

Company
KBC

Informatie
Onderwerp

Onze vergrijzende samenleving, de mismatch tussen onderwijs en arbeidsmarkt en de toenemende eisen van onze samenleving leiden tot krapte op de arbeidsmarkt. Dit is een probleem dat een toenemend aantal regio's, velden en industrieën treft.

Programma

Meer informatie volgt.

Doelgroep

Directors HR

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.