Creating an Organisation to Stay at Purpose, Development and Opportunities for Employees

9 februari 2023

Tijdens dit Vision Dinner zal Marlies Knijnenberg, CHRO bij HDI Global SE, ingaan op de werknemer gerichte cultuur van HDI die ondernemerschap, ontwikkeling en kansen mogelijk maakt. Door te handelen volgens duurzame en sociale waarden, bewijst HDI bovendien zijn waarde voor zowel klanten als medewerkers, en geeft het doel aan zijn werk. Vervolgens wil Nico Orie, VP People & Culture bij Coca-Cola Europacific Partners (CCEP), het hebben over effectief HRM door digital als enabler in te zetten. Nico zal het hebben over CCEP's career hub die de hele organisatie verbindt en het potentieel van medewerkers maximaliseert. Dit verbetert de employee journey wat bijdraagt ​​aan een hoger personeelsbehoud.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Nico Orie, Coca-Cola Europacific

Marlies Knijnenberg, HDI Global SE

Inschrijven
speaker
Nico Orie

VP People and Culture

Nico Orie werkt al meer dan vijf jaar voor Coca-Cola Europacific Partners (CCEP). Naast de traditionele HR-functies is hij ook verantwoordelijk voor de Digitale Strategie in zijn vakgebied. CCEP is een Brits bedrijf dat is ontstaan ​​uit de combinatie van vier bottelbedrijven voor The Coca-Cola Company in West-Europa en Azië-Pacific. Het multinationale bottelbedrijf is betrokken bij de marketing, productie en distributie van Coca-Cola-producten en andere dranken zoals Capri-Sun en Monster.

Company
Coca-Cola Europacific

speaker
Marlies Knijnenberg

CHRO

Marlies Knijnenberg is een HR-leider met ervaring in organisatieverandering binnen verschillende industrieën. Sinds mei 2020 werkt ze als CHRO bij HDI Global SE. Als onderdeel van de Duitse Talanx Group is HDI al tientallen jaren een toonaangevende internationale verzekeraar, gericht op B2B-verzekeringen. HDI is wereldwijd actief via buitenlandse vestigingen, dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen, evenals netwerkpartners in meer dan 150 landen met ongeveer 3000 werknemers.

Company
HDI Global SE

Informatie
Onderwerp

De arbeidsmarkten van de meeste bedrijfstakken zijn krapper dan ooit tevoren. Dit betekent dat werkzoekenden een ruime keuze aan kansen hebben en dat organisaties als werkgevers daarvoor moeten strijden. Voorheen trokken organisaties medewerkers aan door een goed salaris en een auto van de zaak aan te bieden. Nieuwe generaties hechten echter belang aan andere zaken, zoals doel, ontwikkeling en carrièremogelijkheden.

Programma

Locatie: n.t.b.
17:30 - 20:30

Meer informatie volgt.

Doelgroep

Directors HR/CHRO

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.