The Innovative Path of De Nederlandsche Bank to a New Level of Cyber Resilience

18 april 2024

Sluit je aan bij dit Vision Dinner waarbij Jeroen van Kesteren, CISO & Head of Digital Security Services bij De Nederlandsche Bank, zijn ervaringen deelt over de rol van cyber security binnen DNB en om de redenen te horen achter de onorthodoxe structuur van DNB als het gaat om zijn beveiligingsapparaat. Na de presentatie is er voldoende tijd voor vragen, discussie en netwerken.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Jeroen van Kesteren, Nederlandsche Bank

Inschrijven
speaker
Jeroen van Kesteren

Head of Department Digital Security Services / CISO

Na het afronden van zijn studie economie begon Jeroen van Kesteren zijn carrière in de IT bij Capgemini en de Gemeente Amsterdam. Ondertussen heeft Jeroen ook gewerkt als gastdocent aan de VU Amsterdam voordat hij in 2010 bij De Nederlandsche Bank terechtkwam. Jeroen is daar sinds 2017 CISO.

Company
Nederlandsche Bank

moderator
Clemens Esser

Chief Technologist

Als Chief Technologist helpt Clemens organisaties bij het verbinden van technologie, bedrijfsvoering en IT-procedures. Hij neemt zakelijke vraagstukken als uitgangspunt en helpt bij het ontwikkelen van optimale IT-oplossingen die echte bedrijfsvoordelen bieden.

In het dynamische landschap van vandaag staat digitale transformatie centraal, waarbij de cruciale rol van IT bij het versnellen van waardelevering wordt benadrukt. Veel bedrijven beschikken over enorme gegevenssets, maar worstelen om geavanceerde technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie te benutten om het potentieel (en de monetisering) van die gegevens te ontsluiten. In zijn rol als Chief Technologist biedt Clemens dagelijks begeleiding aan klanten, inclusief strategieën voor het benutten van hybride cloud- en intelligente edge-technologieën en het selecteren van de juiste consumptiemodellen.

Clemens heeft een bachelordiploma in elektronica. Hij trad in 1989 toe tot Digital en bekleedde verschillende functies bij Compaq, HP en HPE op het gebied van advies en presales.

Company
Hewlett Packard Enterprise NL

Informatie
Onderwerp

Met regelgeving zoals NIS2 en DORA van kracht, en gezien het feit dat Nederland bovenaan de Europese lijst staat als het gaat om cybercriminaliteit, is veerkracht op het gebied van cybercriminaliteit nog nooit zo belangrijk geweest. Vooral in een sector waar de belangen hoog liggen: het Nederlandse financiële systeem moet 24/7 operationeel blijven.

Jeroen van Kesteren, CISO bij De Nederlandsche Bank (DNB), breidt zijn beveiligingsaanpak uit buiten de typische grenzen. Bij DNB houdt de CISO niet alleen toezicht op de traditionele beveiligingsteams zoals de SOC en ISO's, maar stuurt ook bepaalde teams aan die traditioneel niet verbonden zijn met IT-beveiliging. Onder leiding van Jeroen excelleert bijvoorbeeld de eDiscovery-afdeling in gespecialiseerde taken zoals gegevensherstel, wat cruciaal is in geval van ransomware-aanvallen, en gegevensverzameling voor specifieke doeleinden. Daarnaast houdt hij toezicht op bepaalde innovatie-initiatieven, waaronder die gericht op AI, die instrumenteel kunnen zijn bij proactieve verdediging tegen ransomware en het verbeteren van processen voor herstel.

Programma

Locatie: ’t Ganzenest, Rijswijk

17:30 | Start programma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

CISO cross

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.