Vision Dinner met de Politie: aanpassen aan het veranderende dreigingslandschap

10 oktober 2024

Tijdens het Vision Dinner op 10 oktober deelt Peter Posthuma, Chief Information Security Office (CIS) bij de Politie, zijn ervaringen met het verbeteren van de cyberweerbaarheid van de Politie. Hij gaat in op strategische keuzes, stakeholdermanagement en hoe het gat tussen actie en beleid kan worden verkleind. Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je de de discussie aangaan met Peter en de andere deelnemers? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen!

Peter Posthuma, Politie

Inschrijven
speaker
Peter Posthuma

CISO

Peter Posthuma heeft bij meerdere overheidsinstanties gewerkt op het gebied van security. Peter is nu CISO, en ook sectorhoofd Informatiebeveiliging bij de Politie. Dit geeft hem een strategische en tactische blik tegelijk op allerlei securit-vraagstukken. Hij leidt een team van 140 FTE.

Company
Politie

Informatie
Onderwerp

De organisatie van de Politie is de afgelopen jaren sterk veranderd. Veiligheid is cruciaal, en hoewel dit vroeger voornamelijk fysieke bedreigingen betrof, nemen digitale dreigingen tegenwoordig steeds meer toe. Maar is er voldoende draagvlak voor digitale veiligheid, vooral wanneer dagelijks levens op het spel staan? En hoe zorg je ervoor dat de hele organisatie, van bestuur tot stagiair, zich bewust is van het belang van digitale veiligheid?

Peter Posthuma, Chief Information Security Officer (CISO) bij de Politie, houdt zich hier dagelijks mee bezig. Zijn belangrijkste doel is om digitale veiligheid een verlengstuk van fysieke veiligheid te maken. Volgens Peter zijn deze twee aspecten in het moderne dreigingslandschap onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij realiseert dit door een multidimensionale strategie, die niet alleen bewustwordingscampagnes voor bestuur en afdelingen omvat, maar ook de oprichting van een eigen intelorganisatie.

Programma

Locatie: Restaurant de HFSLG, Bosch en Duin

17:30 | Start programma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

CISO

Voertaal

Nederlands

CPE punten | 2 punten

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers.
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.