Invloed en macht van de patiënt

Hoe geef je mede richting aan verandering in de zorg?

De zorgwereld verandert in een snel tempo. Nieuwe technologie zorgt voor nieuwe mogelijkheden, maar roept tegelijkertijd nieuwe vragen op. Netwerkgeneeskunde, de juiste zorg op de juiste plek, homemonitoring, precision medicine en groeiende druk op de middelen zorgen voor de nodige (bestuurlijke) uitdagingen. Hoe kun je als bestuurder van een patiëntenorganisatie en als individuele patiënt je impact vergroten? Oftewel: Hoe kun je samen bouwen aan de toekomst van de zorg? Het is essentieel dat de belangen van de patiënten voorop staan in de discussie, maar hoe worden deze gehoord en meegenomen in de besluitvorming? Om antwoord te geven op deze en andere vragen staan de volgende thema’s centraal op de patiëntenorganisatiedag: vijf niveaus van invloed, patient advocacy in de media en stakeholderbenadering.

Spreker: Monic Bührs, Coach en trainer in leiderschap
Monic Bührs heeft in verschillende managementfuncties op technisch, commercieel en financieel/bedrijfskundig gebied gewerkt. Ze zal antwoord geven op vragen zoals: Hoe handhaaf je je aan de top en blijf je toch bij jezelf?

Spreker: Bram Verbrugge, Voorzitter Stichting Voor Sara
Stichting voor Sara kreeg media aandacht via krantencolumns en zo groeide de stichting uit tot een professioneel kennisplatform en -netwerk. Bram biedt jou praktische media tips waar je tijdens de workshop mee kunt oefenen.

Spreker: Lilian Vloet, Lector Acute Intensieve Zorg / voorzitter Family and Patient Centered Intensive Care (FCIC)
Lilian zal tijdens de patiëntenorganisatiedag toelichten hoe ze het FCIC, de patiëntenorganisatie IC Connect en Post Intensive care syndroom (PICS) op de kaart heeft gezet. Je kunt dus bewezen advies verwachten rondom het toegang krijgen tot en contacten leggen met diverse stakeholders om zo invloed uit te kunnen oefenen.

Dagvoorzitter: Roderik van Grieken, Directeur Nederlands Debat Instituut
Roderik is als voorzitter en directeur van het Nederlands Debat Instituut één van de beste en bekendste Nederlandse debaters. Hij zal de dag voorzitten en de discussie leiden. Ook zal hij zijn inzichten op het gebied van overtuigen en beïnvloeden met ons delen. Welke beïnvloedingsstijlen hanteren politici en hoe neem je die mee in je eigen strategie?

Datum & tijd:
Woensdag 2 september, 17.30 – 20.30

Locatie:
De Fabrique, Maarssen

Klik hier om te reserveren