Vision Dinner | Innovatie bij Defensie

Om onze veiligheid te garanderen, zet de krijgsmacht zich dagelijks in op technologische innovatie om de gevaren van vandaag de dag te kunnen bestrijden, zo ook op IT gebied. Defensie is echter een organisatie die van zekerheden uitgaat – strakke procedures die geen speling geven om even iets uit te proberen – IT moet vooral robuust 24×7 beschikbaar zijn. Dat geeft een enorme tegenstrijdigheid. Defensie heeft een vorm gevonden om de balans tussen een toch te innoveren binnen de behoudende organisatie. Hierbij blijft het niet bij pilots, maar gaat het om blijvende innovatiekracht. Een uitdaging waarvoor veel andere bedrijven – en misschien ook die van u – zich gesteld zien.

Sprekers: Olivier Sessink, CTO Joint IV Commando & Elise Teuben, Hoofd Innovatie Joint IV Commando

Tijdens hun presentatie nemen Olivier Sessink (CTO) en Elise Teuben (Hoofd Innovatie) u mee in de wereld van Defensie en hoe zij omgaan met de uitdagingen van innovatie in een behoudende organisatie. Graag gaan ze met u in discussie over de knelpunten, zoals de scale-up van innovaties. Verschillende praktijkvoorbeelden op het gebied van Data Science, Virtual Reality Training, Cyber security en de inzet van IoT zullen de revue passeren. Hierbij wordt ook de vertaalslag gemaakt hoe u een innovatie cultuur bij uw organisatie kunt bewerkstelligen. Een inspirerende presentatie voor u als bestuurder, waarin vraagstukken en uitdagingen worden behandeld waarin u zich ongetwijfeld zult herkennen! Na de presentatie faciliteren wij een open discussie onder de Chatham House Rule waarbij wij ook graag uw ervaringen horen.

Datum / tijd

Donderdag 14 mei 2020,  17:30 – 20:30

Locatie

Regio Utrecht

Klik hier om te reserveren