De strategie achter de energie transitie

De Nederlandse energiesector staat anno 2020 voor een grote uitdaging. Het kabinet heeft zich gecommitteerd om de komende jaren toe te werken naar duurzame energievoorziening, waarbij in 2030 de totale CO2 uitstoot in Nederland met 49% verminderd moet zijn. De energietransitie heeft grote gevolgen voor het energienet. Traditioneel was het net bedoeld voor eenrichtingsverkeer van leverancier naar eindgebruiker. Inmiddels wekken steeds meer consumenten en lokale energiecoöperaties zelf energie op uit bijvoorbeeld zon en wind. Daarom maakt Stedin het net geschikt voor tweerichtingsverkeer. Omdat betrouwbaarheid en betaalbaarheid van groot belang zijn, zoeken netbeheerders hierbij met markt- en ketenpartners naar slimme en efficiënte oplossingen om de pieken in vraag en aanbod op te vangen en te overbruggen.

Spreker: Danny Benima, CFO bij Stedin

De energietransitie vergt veel van de moderne bestuurder. Hoe ga je om met het veranderende energielandschap en wat betekent dit voor de netbeheerders? Hoe zorg je voor de flexibiliteit van het systeem om de marktfacilitering mogelijk te maken? En vooral: hoe creëer je de randvoorwaarden zoals gekwalificeerd personeel, het benodigde kapitaal en een langetermijnvisie om deze transitie in goede banen te leiden? Tijdens zijn presentatie gaat Danny over deze onderwerpen het gesprek aan en deelt hij met u de lessons learned op het gebied van de realistische (financiële) implementatie van  de energietransitie.

Datum / tijd

Woensdag 12 februari 2020,  17:30 – 20:30

Locatie

de Kloosterhoeve, Harmelen

Klik hier om te reserveren