Wendbaar door hechte samenwerking in de boardroom

Synergie tussen de CFO en COO

De introductie van nieuwe en disruptieve technologieën, klanten die steeds kritischer worden en steeds hogere verwachtingen hebben: het bedrijfsleven is volop in beweging. Als reactie op deze snelle veranderingen zullen bestuurders moeten nadenken over de rol die zij met hun organisaties in dit snel veranderende speelveld willen innemen. Dit vraagt om lef, focus, wendbaarheid en leiderschap. Niet alleen van de CEO, maar ook – en misschien wel juist – van de CFO en de COO, die immers een belangrijke spil vormen in het realiseren van optimale wendbaarheid. In de praktijk blijkt dat de kansen van een effectieve samenwerking tussen finance en operations echter niet altijd worden benut. Daarom faciliteren wij tijdens dit Vision Dinner het gesprek tussen beide disciplines. Hoe pakt u uw rol in de boardroom en hoe creëert u met structurele samenwerking waarde voor uw bedrijf? Laat u inspireren!

Spreker: Tjeerd de Weerd, Director Transition & Support bij TriFinance

Tjeerd de Weerd is oud partner van PwC Consulting met een achtergrond in finance en binnen diverse directies. Daarmee is hij ervaringsdeskundige als het gaat om afstemming tussen de CFO en COO en in staat om dit vanuit diverse invalshoeken te bekijken. Vanuit deze ervaring deelt hij zijn visie op de rol die de CFO en COO kunnen – en móeten – vertolken in de moderne organisatie.

Spreker: Eelco Fichtinger, CFO bij DELTA Energie

Eelco Fichtinger is CFO van DELTA Energie. Eelco heeft jarenlange ervaring als financieel directeur, onder meer bij Nuon. Bij DELTA denkt hij operationeel mee over investeringsvraagstukken en operationele totstandkoming van de bedrijfsvoering. Hoe ziet hij zijn rol als CFO in een modern bedrijf dat wil groeien? 

Na de presentaties van Tjeerd en Eelco zullen enkele ervaren CFO’s en COO’s inhoudelijk op het onderwerp reageren. Onderstaande personen hebben aangegeven aanwezig te zijn en vertellen kort welke rol zij spelen in de strategische koers van hun respectievelijke organisaties:

Teun Baars, CFO bij G4S
Teun is verantwoordelijk voor de financiën van G4S in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Jasper de Wit, CFO bij Royal HaskoningDHV
Jasper werkt sinds 2005 bij het bedrijf en is sinds 2017 CFO. Hij wordt gezien als innovator en strategisch denker.

Datum / tijd

Dinsdag 11 februari 2020,  17:30 – 20:30

Locatie

‘t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht

Klik hier om te reserveren