Digitale transformatie binnen de overheid

De zoektocht naar IT talent

De digitalisering van de overheid gaat steeds sneller. Steeds meer papieren processen worden digitaal en de digitale gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voor de burger groeit. Veel overheidsorganisaties zijn klaar om de volgende stap te zetten en hun digitale ambities waar te maken. Dit betekent dat er werknemers nodig zijn met de juiste actuele kennis van IT. Maar hoe trekt u het IT talent aan dat uw dienstverlening up-to-date te houdt én innoveert? Deze vraag laat zien dat digitale transformaties worden mogelijk gemaakt in de samenwerking tussen HR en IT: mensen en technologie. U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst waar wij de twee disciplines samen laten komen. Laat u inspireren door de presentaties van het CBS en DUO!

Spreker: Bert Kroese, plv. Directeur-Generaal en CIO van het Centraal Bureau Statistiek

Tijdens zijn presentatie neemt Bert u mee in de digitale strategie van het CBS, waarbij de organisatie steeds meer data gedreven te werk gaat. Zo laat hij zien hoe statistieken de basis vormen voor sterke en snelle (voorspellende) analyses. Echter een strategie alleen levert niks op totdat werknemers haar tot leven brengt. Daarvoor zijn digitale vaardigheden nodig. De wisselwerking tussen HR en IT dus evident. Hoe is deze samenwerking binnen het CBS vormgegeven? 

Spreker: Sander Vink, eindverantwoordelijk voor HR bij DUO

Sander Vink licht toe hoe bij DUO de samenwerking tussen HR & IT is vormgegeven ten behoeven van het realiseren van de digitale ambities. Hij vertelt u hoe bij DUO ICT-ers worden geworven, terwijl er op de arbeidsmarkt schaarste heerst. Hij geeft zijn visie op de vraag: Wat maakt DUO een aantrekkelijke werkgever en hoe belangrijk is recruitment? Tijdens zijn presentatie deelt Sander zijn dilemma’s en successen.

Datum / tijd

Dinsdag 28 januari 2020,  17:30 – 20:30

Locatie

Central park by Ron Blaauw, Voorburg

Klik hier om te reserveren