Director’s Challenge | De essentie van High Performance

De wereld om ons heen wordt steeds complexer en veranderingen gaan sneller dan ooit. Het aanpassingsvermogen van een organisatie is de sleutel tot succes. Aanpassingsvermogen wordt veelal bepaald door de capaciteiten en effectiviteit van de organisatie. Dit zijn thema’s waar de High Performance (HPO) en Agile managementtechnieken een oplossing voor bieden. HPO en Agile staan momenteel volop in de belangstelling. Peter heeft recent een boek gepubliceerd met de titel: “Essentie van High Performance’.

Het unieke aan dit boek en de daarop gebaseerde lezing is het verbinden van deze twee filosofieën. HPO geeft het raamwerk voor excellente organisaties aan en agile is de manier van werken die de weg naar HPO bepaalt. De Agile filosofie maakt een organisatie wendbaarder, adaptiever en sneller. De metafoor die hier tot de verbeelding spreekt is die van een auto. HPO is dan de casco en agile het motorblok. Het gaat hand in hand.

Peter is al twee decennia bezig met het verbeteren van organisaties en het vormgeven van HPO en het creëren van agile organisaties. Door het samenbrengen van HPO en agile zal Peter de 5 belangrijkste lessen en drivers geven die echt het verschil maken. Deze zullen praktisch beschreven worden met veel voorbeelden ter inspiratie. De sessie zal interactief zijn en participatie is een ‘must’.

OVER DE SPREKER
PETER STOPPELENBURG | PARTNER HOUSE OF TRANSFORMATION. Hij heeft een passie voor het verbeteren van organisaties onder het motto “waarom wil je in de middelmaat blijven steken als je ook een High Performance Organisatie (HPO) kunt zijn”. Hij houdt zich bezig met het verzorgen van leiderschaps- en transformatieprogramma’s, coaching op directieniveau en het adviseren en het daadwerkelijk helpen van organisaties om een HPO te worden. Hij was verantwoordelijk voor het transformatie programma om van Essent en RWE een High Performance Organisatie te maken. Hierbij combineert hij de “cultuur” en de “performance” kanten van een transformatie met als focus om uiteindelijk betere resultaten te leveren.

Voordat hij aan de slag ging met organisatiebrede transformaties heeft hij verschillende senior functies bekleed. Zo was hij werkzaam als Business Unit Directeur, Financieel directeur en daarvoor verschillende financiële functies. Hij heeft een uitgebreide internationale ervaring en heeft gewoond en gewerkt in de Verenigde Staten, Noorwegen, België en Duitsland. Hij heeft zijn opleidingen gevolgd aan de Rotterdam School of Management en Insead in Parijs. Verder is hij auteur van de bestseller “High Performance 3.0, hoe je jezelf, je team en organisatie leert excelleren” (november 2011, SDU Uitgevers) en “Essentie van High Performance” (april 2018, Boom uitgevers).

Datum / tijd

Van: 16/01/2020 – 18:00
Tot: 16/01/2020 – 21:00

Programma

17:30 uur | Inloop
18:00 uur | Start bijeenkomst
21.00 uur | Einde bijeenkomst

Locatie

Delta Hotel
Vlaardingen

Speciaal geschikt voor

Directeuren van bedrijven met 100 of meer medewerkers.

Klik hier om te reserveren