Director’s Challenge | Het gaat niet om de strepen die je hebt

De aanhoudende schaarste aan gekwalificeerde medewerkers en de verdere opmars van de zogeheten Millennial generatie hebben grote gevolgen voor bedrijven. Talent is aan zet en employer branding en bedrijfscultuur zullen belangrijke instrumenten worden om als bedrijf talent aan te trekken.

Bedrijven sleutelen allemaal aan de driehoek cultuur-structuur en leiderschap en doen hun best om de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken door start-up achtige werkomgevingen te creëren.

Feit is dat hiërarchische aansturing over zijn hoogtepunt heen is en dat meer verantwoordelijkheid en bevoegdheden bij de werknemer wordt gelegd. Wel is er grote behoefte aan ‘richting’ en zingeving (purpose) binnen bedrijven. Waartoe zijn wij op aarde? Vooral de jonge generatie dwingt dit af.

Een goede purpose formulering wordt een belangrijk onderdeel van je employer branding en recruitment. Het op een overtuigde wijze uitdragen van deze purpose wordt een belangrijke rol van senior management. Het vermogen om te verbinden en inspireren worden belangrijke competenties van managers, De traditionele, blauwe, analytische profielen gaan het moeilijk krijgen. Authentiek leiderschap op basis van oprechte menselijke verbinding staat volop in de belangstelling.

OVER DE SPREKER
HAN MESTERS is Sector Bankier bij ABN AMRO. Hij is binnen de afdeling Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Zakelijke Dienstverlening. Han geeft regelmatig presentaties over trends in zijn sector en is een actieve gebruiker van social media. Hij heeft een aantal rapport geschreven over human capital omdat dat onderwerp het bindende element is in zijn sector. Han is bedrijfskundige en economisch historicus en heeft als specialisatie strategie. Hij heeft gewerkt als strategie consultant en portfoliomanager binnen de afdeling vermogensbeheer van de bank. ‘De leukste baan binnen de bank. Ik kan me bezighouden met thought leadership en het creëren van toegevoegde waarde voor klanten door het aanbieden van sector kennis’.

Datum / tijd

Van: 08/10/2019 – 18:00
Tot: 08/10/2019 – 21:00

Locatie

Landgoed Huize Bergen
Vught

Speciaal geschikt voor

Directieleden van bedrijven met 100 of meer medewerkers.

Klik hier om te reserveren