Vision Dinner met DAF Trucks

Van Familiebedrijf tot Wereldspeler

Iets meer dan 90 jaar geleden opgericht als eenvoudige smederij en uitgegroeid tot wereldspeler van formaat, met een omzet van ruim 5 miljard euro, export naar meer dan 70 landen en zo’n 10.000 enthousiaste medewerkers. Van Doorne’s Automobielfabriek – kortweg: DAF – groeide uit van familiebedrijf tot wereldspeler en stapelt als toonaangevend truckfabrikant vandaag de dag record op record, of het nu gaat om marktaandeel, productie-aantallen, kwaliteit, financiële prestaties of mondiale groei.

DAF is het schoolvoorbeeld van hoe succesvol de maakindustrie in Nederland kan zijn. Een van de credo’s is dat er altijd ruimte voor verdere verbetering blijft. Vandaag moet het beter dan gisteren, morgen beter dan vandaag. De uitdaging is om niet harder te werken maar slimmer. Nóg slimmer. DAF is aanhanger van ‘Lean Manufacturing’. Meer doen met minder energie, zonder verspilling, zo veel mogelijk ‘first time right’ en met maximale betrokkenheid van de meer dan 10.000 medewerkers. Want zij zijn de specialisten als het gaat hoe het werk nog beter gedaan kan worden: efficiënter, veiliger, goedkoper, met nog minder belasting van het milieu.

Natuurlijk heeft DAF als toonaangevend technologiebedrijf ook de ‘energie-transitie’ hoog op haar agenda. De eerste volledig elektrische trucks rijden inmiddels over vaderlands wegen. Daarmee loopt DAF in haar sector voorop, overigens geen doel op zich voor de Eindhovense onderneming. Sterker nog: DAF is op het vlak van de introductie van nieuwe technologieën vaak een ‘fast follower’. Om goede redenen.

Sprekers

Harry Wolters is president-directeur en voorzitter van de Raad van Bestuur van DAF Trucks en vice-president van PACCAR. Hij zal u persoonlijk verwelkomen en een kijkje geven in de keuken van DAF als toonaangevende truckfabrikant.

Harald Seidel – CFO en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks – zal u vervolgens meenemen in de wereld van ‘lean operations’ en ‘innovatie’. In zijn inleiding geeft hij inzicht hoe DAF er als multinational in slaagt in de zeer cyclische truckmarkt uitermate succesvol te zijn en blijven. Ook zal hij ingaan op de interactie met en de rolverdeling tussen DAF en haar moedermaatschappij, het belang van mondiale focus en de waarde van onderlinge benchmarking tussen divisies.
Datum / tijd

Van: 01/10/2019 – 17:30
Tot: 01/10/2019 – 20:30

Locatie

Kantoor DAF Trucks
Eindhoven

Klik hier om te reserveren