Director’s Challenge | Breaking bad habits

Waarom is het zo moeilijk om te doen wat we ons voornemen? Of juist vaste gewoontes af te leren als ze ons (toch duidelijk) de verkeerde richting op duwen? De oorzaak is simpel, die licht ergens in ons brein verscholen. De exacte onderliggende mechanismen zijn echter wat minder eenvoudig want ons brein heeft tot nu toe een hoog ‘black box’ gehalte.

Technische innovatie op het gebied van genetica, het maken van hersenscans en het doen van onderzoek bij muizen helpen ons die ‘black box’ steeds verder te openen. Ons brein is het resultaat van – en de belangrijkste drijver achter – honderden miljoenen jaren evolutie waarin wij ons hebben ontwikkeld van eencellig organisme tot de complexe menselijke soort die we nu zijn. Toch is de taak van ons brein (en de voorloper daarvan) gedurende die periode niet wezenlijk veranderd: ons brein helpt ons omgaan met de complexe en veranderende wereld om ons heen. De manier waarop ons brein dat doet is echter niet hetzelfde gebleven. Graag ga ik met jullie in gesprek over de manier waarop dit ons (als mens, persoon en professional) beïnvloedt en waar het kansen biedt voor groei en ontwikkeling.

OVER DE SPREKER
DR. WOUTER VAN DEN BERG rondde zowel zijn studie economie als zijn studie neurowetenschappen cum laude af. Hij promoveerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar hij de werelden van economie, psychologie en neurowetenschappen aan elkaar verbond om professional performance beter te begrijpen. In 2012 richtte hij BrainCompass op, een organisatie die professionals helpt hun talenten vrij te spelen met behulp van een online ontwikkelassessment aangevuld met een innovatieve DNA-analyse op basis van echt, biologisch DNA.

Datum / tijd

Van: 18/09/2019 – 18:00
Tot: 18/09/2019 – 21:00

Programma

Director’s Challenge

Locatie

Landgoed Huize Bergen
Vught

Speciaal geschikt voor

Directieleden van bedrijven met 100 of meer medewerkers.

Klik hier om te reserveren