Vision Dinner | Artificial Intelligence bij de Belastingdienst

De Belastingdienst is met zo’n 25.000 medewerkers de grootste uitvoeringsdienst van Nederland. Zijn taak is ervoor te zorgen dat burgers en bedrijven het juiste deel betalen, en dat iedereen ook (terug)krijgt waar hij of zij recht op heeft. Dat geldt niet alleen voor belastingen, maar ook voor de uitkering van toeslagen.

Om dat werk te kunnen doen beschikt de dienst over veel gegevens, die steeds meer digitaal worden verwerkt. Deels gebeurt dat met verouderde systemen en koppelingen. Want de ICT, waarmee de Belastingdienst jaren voorop heeft gelopen, is een remmende factor geworden. De dienst is daarom bezig met een stapsgewijs verbeterprogramma. De verwachting is dat het nog enkele jaren duurt voordat de systemen flexibel genoeg zijn om die massale gegevensstromen soepel te verwerken en wijzigingen in wet- en regelgeving snel te verwerken.

Tegelijkertijd vindt echter ook echte vernieuwing plaats. Zo is de dienst volop bezig met bezig met implementaties van Artificia intelligence door “transformational analytics” die de bedrijfsprocessen ingrijpend zullen veranderen.

Spreker: Hans Timmermans, Directeur Analytics & Datafundamenten bij de Belastingdienst.  

Datum / tijd

Van: 19/06/2019 – 17:30
Tot: 19/06/2019 – 20:30

Locatie

Kasteel Kerckebosch
Zeist

Klik hier om te reserveren