Leiderschap in Transitie

Digitalisering en de opkomst van nieuwe technologieën veranderen de wereld in hoog tempo. Voor werkgevers is het oplossen van het gebrek aan hoogwaardige digitale vaardigheden onder werknemers topprioriteit. Daarnaast is het aantrekken van jong talent, dat optreedt als aanjager van nieuwe technologieën, essentieel om te overleven in het digitale tijdperk en concurrentie het hoofd te bieden. Maar hoe doet u dit? Hoe krijgt u zittende werknemers mee in deze transformatie? En hoe wordt u een aantrekkelijke werkgever, zodat u het digitale talent aantrekt waarmee u het onderscheidt maakt? Deze vraagstukken worden middels een viertal kleinschalige en besloten bijeenkomsten besproken in het platform Leiderschap in Transitie.

Agenda 2019

13 juni 2019

‘Digitale transformatie – en de digital talent challenge’

Sprekers:

Nieke Martens, Head Digital Hub Rababobank
Kiki van den Berg, VP Human Resources – IT, Operations & Digital Transformation Rabobank

25 juni 2019

‘De transitie van de huidige medewerkers in de digital age’

Spreker:

Marcel Molenaar, Country Manager LinkedIn Benelux & Head of Marketing Solutions Benelux

17 september 2019

‘Hoe word je een aantrekkelijke werkgever?’

Spreker:

Guido Heezen, Oprichter Effectory

Klik hier voor meer informatie

07 november 2019

Tijdens de laatste bijeenkomst uit het platform zijn wij te gast in het Accelerated Solution Environment van Capgemini. Tijdens deze bijeenkomst leert u om uw digitale uitdagingen en ambities vorm te geven in een ‘Digital Action Plan’, waarmee u de volgende dag in uw organisatie aan de slag kunt.

Contact

Claudia de Jong
Manager Program & Operations
cjong@flevum.nl

010-2340401

Downloads

U kunt hier de brochure downloaden, waarin ook een overzicht van deelnemende bedrijven is opgenomen.

Partners

Capgemini Academy ziet de waarde van IT met de dag toenemen. We zien hoe IT sneller, slimmer en grenzelozer wordt. We zien dat mensen in deze omwenteling van vooruitgang verder moeten, soms zelfs tegen wil en dank. Capgemini Academy is er voor CxO’s, werkgevers en beleidsmakers. We helpen beslissers de omgeving te creëren waarin hun mensen zich optimaal voorbereiden op wat op hen afkomt. Staan hen bij in het formuleren van een helder verhaal en dito plan over de toekomst van de organisatie. Zijn vervolgens aanjager bij het uitvoeren van die plannen. En geven al hun mensen volop de kans zich te ontwikkelen.

Betekenisvol werk en perspectief voor mensen en bedrijven, daar halen wij voldoening uit. Digitalisering en technologische ontwikkelingen hebben disruptieve gevolgen voor werk en banen. Juist nu is het van belang om de arbeidsmarkt gezond te houden. Als regisseur van werk ligt daar onze kracht. Onze missie is kraakhelder: elk jaar 100.000 mensen aan een betekenisvolle baan helpen bij 10.000 werkgevers. Daarom focussen we ons volledig op ons grootste kapitaal: mensen.