Leiderschap: meer dan expertise. De ervaringen van Charles van der Voort

12 oktober 2021

Hoe geef je als bestuurder, en vooral als persoon, leiding aan werknemers die op z’n minst even hoogopgeleid als jij zijn? Daarnaast moet je als bestuurder om leren gaan met de interne politiek binnen jouw organisatie. Deze kwesties blijken van groot belang voor een veelheid aan organisaties, waaronder het Openbaar Ministerie, van oudsher een organisatie waar leiders gekozen worden op basis van expertise in plaats van leiderschapskwaliteiten.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule
  • Nieuw platform "Flevum Leaders Network"
Inschrijven
Spreker

Charles van der Voort

Advocaat bij VOI Advocaten, voormalig Hoofdofficier van Justitie

Charles heeft een langdurige en publieke carrière bij het openbaar ministerie achter de rug. In zijn loopbaan was hij leidinggevende in verscheidene high-profile zaken, waaronder de zaak Bouterse. Toch besloot Charles op zijn 61ste op te stappen en voor zichzelf te beginnen. Hij werd bij het Openbaar Ministerie benoemd tot hoofdofficier op basis van expertise, maar de rol die hij aannam vereiste tevens een hele andere set vaardigheden.

Bedrijf

Informatie
Onderwerp

Vanuit zijn voormalige positie als Hoofdofficier van Justitie gaat Charles van der Voort in op leiderschap voorbij de functie. Hierbij focust Charles niet alleen op zijn successen, maar juist op de schrammen en stoten die hem hebben gemaakt tot de leider die hij vandaag de dag is. Na de keynote van Charles draait de sessie vooral om discussie en interactie. Deze setting biedt ondernemers, bestuurders en directeuren de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen en over en weer van elkaar te leren.

Programma

16.55 uur | Inbellen op de Teams vergadering
17.00 uur | Start Virtual Round Table
18.30 uur | Einde

Doelgroep

CEO’s, Algemeen Directeuren, Eigenaren van Bedrijven met een omvang van 100-500 medewerkers

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers.
Partner(s)

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.