Van Globaal naar Lokaal naar Winstgevend bij NXP: interview met Maurice Geraets


Fabrikanten staan voor ongekende uitdagingen, waaronder de wereldwijde pandemie, toenemende klantverwachtingen, verstoringen in de toeleveringsketen en geopolitieke risico’s. Om deze dringende kwesties aan te pakken en digitale transformatie te bevorderen, is het Smart Industry Network Netherlands (SINN) opgericht. Als een gezamenlijke inspanning tussen Capgemini, Equinix, Microsoft en Flevum heeft het netwerk tot doel digitale transformatie en veerkracht binnen de industrie te bevorderen door zich te richten op lokale toeleveringsketens, duurzaamheid, talentmanagement en innovatie.

Op 14 september 2023 organiseerden Flevum en haar partners een kennisdelingssessie als onderdeel van het SINN-programma op de High Tech Campus in Eindhoven. Keynote sprekers op het evenement waren NXP-leiders Linda Lengowski, VP Corporate Strategy, en Maurice Geraets, Executive Director.

NXP Semiconductors is een wereldwijd halfgeleiderbedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van oplossingen die veilige verbindingen bevorderen voor een slimmere wereld. Het bedrijf ontwikkelt op halfgeleiders gebaseerde producten en diensten, waaronder IoT, auto- en industriële oplossingen, en creëert baanbrekende technologieën die de verbonden wereld beter, veiliger en veiliger maken. NXP opereert in 30 landen en heeft meer dan 34.500 medewerkers, waarvan 11.500 R&D-engineers zijn.

Na het evenement hebben we een diepgaand interview gehouden met Maurice over de uitdagingen waar wereldwijd opererende bedrijven momenteel voor staan, en hoe NXP deze aanpakt.

“We leven in een tijd die zowel uitdagend als interessant is. De geopolitieke, economische en milieuomstandigheden in de wereld om ons heen creëren zowel uitdagingen als kansen”, begint Maurice.

Na jaren van globalisering en het verplaatsen van productiefaciliteiten naar regio’s zoals Azië, staan we nu op een keerpunt. Bedrijven en overheden zoeken manieren om technologische en industriële capaciteiten te lokaliseren. De halfgeleiderindustrie is een van die sectoren waarin de Europese Unie de importafhankelijkheid wil verminderen. Het produceren van halfgeleiders en andere technologisch geavanceerde producten op het Europese vasteland vergroot de veerkracht van de toeleveringsketen en bevordert innovatie op het continent. Het verplaatsen van de productie van chips naar Europa is echter een aanzienlijke uitdaging.

“Productiefaciliteiten voor halfgeleiders vereisen miljarden euro’s aan investeringen, wat het voor elk halfgeleiderbedrijf moeilijk maakt om nieuwe productiefaciliteiten op het Europese vasteland te bouwen. Daarom hebben we besloten om samen te werken met onze concurrenten om gezamenlijk een nieuwe productiefaciliteit in Duitsland te bouwen. De bouw van deze nieuwe en belangrijke halfgeleiderfabriek zal veel broodnodige innovatie en capaciteit toevoegen voor het scala aan silicium dat nodig is om te voorzien in de sterk toenemende digitalisering en elektrificatie van de auto- en industriële sectoren”, legt Maurice uit.

De nieuwe faciliteit sluit perfect aan bij de langetermijnstrategie van NXP om marktleider te zijn in specifieke sectoren. Volgens Maurice is focus essentieel. NXP richt zich op marktsegmenten waar ze marktleider zijn of kunnen worden, met minstens 1,5 keer het marktaandeel van hun naaste concurrent. Hoewel deze strategie het bedrijf een duidelijke focus geeft, schept het ook aanzienlijke uitdagingen. NXP moet nieuwe producten, diensten en markten identificeren waar

ze marktleider kunnen worden. Onderzoek en ontwikkeling (R&D) zijn essentieel om hierin succesvol te zijn, en het is van vitaal belang om te investeren in het onderzoeken en ontwikkelen van de juiste technologie. Het betekent ook dat R&D meer moet focussen op zich ontwikkelende sectoren, zoals radartechnologie, en minder op gevestigde technologieën zoals FM-radioschakelingen.

Het Juiste Talent Vinden om Groei te Ondersteunen

“Onderzoek en ontwikkeling is een van onze belangrijkste onderscheidende factoren op de markt. Onze R&D-teams verbeteren bestaande technologieën en bedenken nieuwe die complete industrieën kunnen veranderen. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel verschillende chips er zitten in de producten die ze dagelijks gebruiken. Een gemiddelde auto heeft er bijvoorbeeld 1000, en een Porsche Taycan heeft er 8000.”

Om te blijven verbeteren en innoveren, heeft NXP meer dan 11.500 ingenieurs in dienst, een aantal dat blijft groeien. Het vinden van het juiste talent is een andere grote uitdaging voor de industrie. Het aantal nieuwe ingenieurs dat de universiteit verlaat is beperkt, en de concurrentie tussen toonaangevende techbedrijven op zoek naar getalenteerde ingenieurs is hevig.

“Onze ondernemende en innovatieve cultuur creëert een omgeving waarin onze ingenieurs kunnen gedijen. Ik ben trots op het groeiende aantal vrouwelijke ingenieurs dat bij NXP werkt. We hebben ons gecommitteerd om tegen 2025 een percentage van 25% te bereiken als het gaat om vrouwelijke teamleden in R&D en 20% in leidinggevende posities. Ter vergelijking: het huidige gemiddelde voor vrouwelijke STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) afgestudeerden in de EU ligt slechts rond de 35% – dit doel is ambitieuzer dan velen misschien denken”, voegt Maurice toe.

Vanwege de wereldwijde aard van de activiteiten van NXP zijn de personeelsuitdagingen ook van wereldwijde aard. Kijkend naar de activiteiten van NXP, zijn de uitdagingen diversiteit en een tekort aan talent. In andere regio’s hebben personeelsgerelateerde uitdagingen meer externe aspecten. Maurice legt uit:

“Vanuit een sociaal verantwoordelijkheidsperspectief zijn we niet alleen verantwoordelijk voor onze eigen medewerkers. We zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de medewerkers bij onze leveranciers. 55% van onze chips wordt geproduceerd in externe fabrieken van derden. We moeten ervoor zorgen dat onze hele toeleveringsketen vrij is van menselijke uitbuiting. Dit betekent het nauwlettend volgen van onze leveranciers, actief betrokken zijn bij de werving van medewerkers voor onze productie en het auditen van productiefaciliteiten om te zorgen voor volledige naleving van ons beleid tegen moderne slavernij.”

NXP is zich volledig bewust van haar impact vanuit een sociaal en milieuperspectief, twee van de drie belangrijkste componenten van ESG. ESG staat voor Environmental, Social, and Governance en staat centraal bij NXP. Maurice gaat verder: “Van nature zijn we een facilitator die ESG in andere sectoren verbetert door intelligente producten, diensten en bedrijfsvoering te creëren die essentieel zijn om ESG-doelen te bereiken.”

Samen een Groenere Wereld Creëren

“Op dezelfde manier waarop we ervoor zorgen dat onze buitenlandse partners een veilige en beveiligde omgeving creëren voor de medewerkers die aan onze producten werken, werken we ook met hen samen om hun ecologische voetafdruk te verbeteren. We zorgen ervoor dat duurzaamheid hun volledige aandacht heeft. We stellen doelen, auditen hun operaties, werken nauw samen en helpen hen verbeteren. Tegelijkertijd helpen ze ons ook verbeteren.”

Het creëren van een netto-nul toeleveringsketen is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral in een industrie die sterk afhankelijk is van energie, gassen en water in haar productieprocessen. Hernieuwbare energie is een van de eerste mogelijkheden die in gedachten komt. De uitdaging voor de delicate productieprocessen die in de halfgeleiderindustrie worden gebruikt, is dat de elektriciteitsstroom ononderbroken moet zijn. Zelfs een daling van 200 milliseconden in de stroom kan ertoe leiden dat een volledige productiefaciliteit tot stilstand komt.

“Onze buitenlandse productiepartners werken in regio’s met elektriciteitsnetten die veel minder stabiel zijn dan die van ons in Europa. Om daarmee om te gaan, hebben ze een digitaal roterend UPS ontwikkeld. Het zorgt voor een constante stroomvoorziening, zelfs als er een daling is in de stroomsterkte van het elektriciteitsnet. Deze oplossing stelt ons in staat om de continuïteit van onze productie in Nijmegen te waarborgen, zelfs wanneer Europa overstapt op het gebruik van 100% hernieuwbare energie. Als we de wereldwijde koolstofvoetafdruk willen verminderen, moeten we samenwerken, zowel met leveranciers, partners als concurrenten.”

Duurzaamheid door Ontwerp

Duurzaamheid maakt een belangrijk deel uit van de strategie van NXP. Ze dragen niet alleen bij aan het verlagen van hun eigen koolstofvoetafdruk, maar ontwerpen en produceren ook chips die een enorme positieve impact hebben op de duurzaamheid van de bedrijven die ze kopen en implementeren.

“Onze producten helpen de uitstoot van koolstof te verminderen. Een uitstekend voorbeeld zijn onze batterijbeheerchips. Onze innovatieve aanpak stelt bedrijven in staat om kleinere batterijen te gebruiken terwijl ze dezelfde prestaties behalen of meer rijbereik krijgen zonder de batterijgrootte te vergroten. Onze chips zullen het bereik van vrachtwagens aanzienlijk vergroten zonder de noodzaak van meer batterijen. Dit versterkt de positie van elektrische vrachtwagens als haalbare alternatieven voor dieselvrachtwagens. We ontwerpen voor duurzaamheid.”

Maurice gaat verder: “Of je duurzaamheid nu bekijkt vanuit een sociaal of een milieuperspectief, ik zie een positieve cyclus die begint bij de verwachtingen van klanten. Ze eisen duurzame oplossingen. Overheden vragen op hun beurt om meer transparantie en betere rapportage. Investeerders zijn hetzelfde. Ze verwachten duurzame resultaten, niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook vanuit een milieu- en sociaal perspectief. Hoe meer we transformeren tot een organisatie met een duidelijke missie, hoe meer talent we aantrekken en behouden. Dit verbetert de kwaliteit van onze oplossingen, verstevigt onze toekomst en stelt ons in staat aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen.”

“Een succesvolle benadering van duurzaamheid vereist toewijding op lange termijn en innovatie. Naast ervoor zorgen dat je eigen zaken op orde zijn, moet je je leveranciers helpen dezelfde hoge normen te bereiken die je hebt, terwijl je tegelijkertijd winstgevend blijft”, concludeert Maurice.

Over het SINN-Netwerk

Door vakgenoten bij elkaar te brengen, stelt de SINN-gemeenschap leden in staat om ervaringen te delen, te leren van elkaars beste praktijken en intelligente producten en diensten te omarmen om concurrerend te blijven in de snel veranderende (altijd veranderende) productielandschap.

Met meer dan 400 deelnemers, 4 jaarlijkse sessies en 6 jaar expertise verbinden we brancheleiders en bevorderen we digitale transformatie en veerkracht binnen de branche door te focussen op lokale toeleveringsketens, duurzaamheid, talentmanagement en innovatie. Bereid je voor op uitdagingen en leer van gerenommeerde sprekers. Onze vertrouwde partners Capgemini, Equinix en Microsoft, stimuleren je reis.

Ben je een leidinggevende in het veld? We nodigen je uit om deel uit te maken van het netwerk en je productiespel naar een hoger niveau te tillen. Sluit je vandaag nog aan bij SINN voor exclusieve toegang tot een bloeiende gemeenschap van professionals en hulpbronnen.

Gerelateerde interviews

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.