Jubileum editie Seaside Dinner| Met Prof. Mr. Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal NAVO

29 juni 2022

Tijdens dit Seaside Dinner zal prof. mr. Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO, zijn ervaring delen over de omgang met wereldleiders en hoe hun persoonlijke verhalen van grote invloed zijn op de beslissing die zij nemen. Hoe moet het bedrijfsleven reageren op de grote ontwrichtingen van onze tijd, en waarom is het essentieel dat de particuliere sector een actieve houding aanneemt in tijden van politieke spanningen?

Jaap de Hoop Scheffer, NAVO

Inschrijven
Speaker
Jaap de Hoop Scheffer

staatssecretaris

Prof. dr. J.G. (Jaap) de Hoop Scheffer was tussen 2004 en 2009 de 11e secretaris-generaal van de NAVO. Hij begon zijn carrière op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 1976 tot 1986. De eerste twee jaar was hij gestationeerd op de Nederlandse ambassade in Ghana. Daarna werkte hij tot 1980 bij de Nederlandse delegatie op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. De Hoop Scheffer was kamerlid en was tot 2004 minister van Buitenlandse Zaken. Op 1 september 2009 is De Hoop Scheffer benoemd op de Pieter Kooijmans Leerstoel voor Vrede, Recht en Veiligheid aan de Universiteit Leiden, tot zijn pensionering in 2014.

De Hoop Scheffer is momenteel voorzitter van de Civil Honors Counsel, lid raad van toezicht stichting DON en minister van Staat.

Company
NAVO

Informatie
Onderwerp

Onze huidige wereld wordt geconfronteerd met grote geopolitieke spanningen, van de oorlog in Oekraïne tot de opkomst van China. Bedrijven worden beïnvloed door de beslissingen van grote leiders, die schijnbaar onaantastbaar zijn. Maar hoe kunnen we het besluitvormingsproces van de huidige wereldmacht begrijpen? En wat kunnen bedrijven doen om de kloof tussen de private en publieke sector te overbruggen? Jaap de Hoop Scheffer weet als geen ander hoe complex deze situaties kunnen zijn.

Programma

18:00 uur | Inloop
19:00 uur | Inhoudelijk programma met diner
22:30 uur | Koffie en mogelijkheid tot netwerken

De heer De Hoop Scheffer zal zijn diepgaande kennis over geopolitiek en besluitvorming combineren met voorbeelden over hoe deze de relatie tussen bedrijven en de overheid beïnvloeden. Na afloop is het mogelijk om vragen te stellen en voor verdere discussie over het onderwerp. Wij nodigen u van harte uit om deze feestelijke viering van de 10e editie Seaside Dinner bij te wonen.

Doelgroep

Leden Raad van Bestuur: CEO’s, CFO’s en COO’s

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers.
Partners

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.