Hoe de Politie meer inclusief is geworden – Event voor RvB leden en Directeuren in Diversiteit & Inclusie

15 September 2022

Tijdens dit interactieve Vision Dinner/Virtual Round Table, deelt Marieken Westerink, Strategisch adviseur Diversiteit & Inclusie bij Politie Nederland, haar ervaringen over de inhoudelijke aansturing van D&I beleid, strategie ontwikkeling en de monitoring ervan. Marieken zal ingaan op de creatie van ‘Politie voor Iedereen’ en de aanpak van maatschappelijk ongenoegen. Na haar presentatie vindt er een gemodereerde discussie plaats met Marieken, RvB leden en D&I Directors. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Marieken Westerink, Politie Nederland

Inschrijven
speaker
Marieken Westerink

Strategisch adviseur Diversiteit & Inclusie

Marieken werkt sinds 2000 bij de politie in verschillende HR gerelateerde functies, met de focus op communicatie en D&I. Marieken is medeauteur en -bedenker van D&I programma’s, zoals Kracht van het Verschil en Politie voor Iedereen. Ze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en aansturing van het D&I beleid op landelijk en korpsniveau. Ethiek en privacy vraagstukken en aanpak van migratiecriminaliteit zijn opgaven met grote complexiteit waar Marieken zich mee bezig houdt.

Company
Politie Nederland

Informatie
Onderwerp

Publieke onvrede en burgers die zich niet herkend voelen in de ‘witte’ politielijn heeft geresulteerd in de uitvoering van verschillende diversiteits- en inclusieprogramma’s binnen de grootste werkgever van Nederland. Om multicultureel vakmanschap te bevorderen is het beleid van de Politie gericht op effectieve, competente en veilige teams, waarbij elke regionale eenheid zelf de benodigde investeringen bepaalt. Echter, quota lijken leidend en stigmatiserend te zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen. Hoe integreer je een inclusieve houding die verder gaat dan doelen?

Programma

Programma volgt.

Doelgroep

Event voor Raad van Bestuur leden en Directeuren in Diversiteit & Inclusie

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.