De impact van Covid op het bedrijfsleven: lessons learned en de weg vooruit – RvB sessie met Pfizer

1 september 2022

Tijdens deze sessie zal Marc Kaptein, Medical Director Pfizer, een key-note geven over de impact van Covid-19 op het bedrijfsleven. Na twee jaar van maatregelen hoopte de samenleving op een frisse start, maar een duidelijke visie op het najaar ontbreekt. De heer Kaptein zal daarom ingaan op de leidende rol die het bedrijfsleven hierin moet spelen, waarbij samenwerkingsverbanden essentieel zijn. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze sessie, waarbij we in gesprek zullen gaan over de volgende stappen voor gericht beleid op Covid-19.

  • Kleinschalige Raad van Bestuur sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Marc Kaptein, Pfizer

Inschrijven
speaker
Marc Kaptein

Medical Director

De heer Marc Kaptein, M.D., is sinds 2016 Medical Director bij Pfizer Nederland. Hij begon zijn managementcarrière bij verschillende bedrijven in de farmaceutische sector, zoals Organon waarvoor hij in de Verenigde Staten werkte en Eli Lilly. Tussen 2013 en 2015 was hij werkzaam bij startup myTomorrows als Chief Medical Director. Dhr. Kaptein is bestuurslid van HollandBIO en adviseur van start-up EV Biotech. Hij zwaaide dit voorjaar af als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde (NVFG).

Dhr. Kaptein is afgestudeerd in geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en was tot 2000 praktiserend arts in de gynaecologie en verloskunde.

Company
Pfizer

Mensen helpen, mensen beter maken, mensen op hun best laten zijn. Dat is waar wij ons elke dag opnieuw voor inzetten.

Wij ontdekken, ontwikkelen en maken geneesmiddelen en vaccins die mensen kunnen genezen, ziekten kunnen voorkomen of die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren. We doen dat zowel voor grote, veelvoorkomende ziektebeelden als voor zeldzame ziektes.

Iedere dag werken wereldwijd zo’n 88.000 bevlogen collega’s aan de doorbraken die de levens van patiënten veranderen.

Dit beperkt zich niet alleen tot wetenschappelijke doorbraken die leiden tot nieuwe innovatieve en waardevolle geneesmiddelen en behandelmethodes voor patiënten, zoals gentherapie.

Maar het leidt ook tot projecten en initiatieven die de zorg of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren, zoals Werk&Ziek of Roze Olifant.

Hierbij werken we met alle partijen in de zorg samen. We zetten ons in voor betere geneesmiddelenzorg, voor betere sociale zorg en voor een betere maatschappij.

Daarbij streven we als Pfizer na dat de zorg voor iedereen toegankelijk moet zijn en we met zijn allen door verantwoorde, toekomstbestendige geneesmiddelenuitgaven bijdragen aan zinnige zorg.

Informatie
Onderwerp

Marc Kaptein, Medical Director van Pfizer Nederland, weet als geen ander welke impact Covid-19 heeft gehad op de samenleving en economie . Welke lessen kunnen we trekken uit de afgelopen twee jaar, en hoe kan het bedrijfsleven zich voorbereiden op de komende winter? Dhr. Kaptein gaat graag met u in gesprek over toekomstvisie en samenwerkingsverbanden.

Programma

Locatie: Kloosterhoeve in Harmelen

17:30 uur | Inloop
18:00 uur | Inhoudelijk programma met diner
20:30 uur | Koffie en mogelijkheid tot netwerken

Doelgroep

Leden Raad van Bestuur: CEO’s, CFO’s en COO’s

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.