Opschalen & Opschieten: Redenen voor Urgente Duurzaamheidsmaatregelen

11 april 2024

Tijdens dit Vision Dinner zal Marjan Minnesma, Directeur van Urgenda spreken over urgente kwesties m.b.t. klimaatverandering en duurzaamheid. Marjan zal onderbouwen waarom urgente maatregelen noodzakelijk zijn. Hierbij zal zij ook de rol van de overheid belichten. Maar bovenal zal haar presentatie een oproep tot actie aan ons bevatten. Daarbij zal zij ons voorbeelden geven hoe mogelijke (innovatieve) oplossingen en technologieën een duurzame ontwikkeling kunnen stimuleren en de transitie naar een koolstofarme economie kan versnellen.

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Marjan Minnesma, Urgenda

Inschrijven
speaker
Marjan Minnesma

Director and Founder

Marjan Minnesma (1966) is directeur en oprichter van de Stichting Urgenda sinds 2007. Marjan studeerde bedrijfskunde, filosofie en rechten en werkte bij Novem (nu RVO), Greenpeace en tien jaar aan verschillende universiteiten. Het meest bekend werd Marjan/Urgenda door het winnen van de klimaatzaak tegen de Nederlandse overheid in 2015 tot aan de Hoge Raad in 2019. Urgenda kreeg daarvoor een ere-doctoraat van de Universiteit van Brussel en Marjan won de Goldman Environmental Prize (ook wel de groene Nobelprijs). Toch was de klimaatzaak maar een klein deel van haar werk. Urgenda werkt aan concrete oplossingen op het gebied van klimaat en biodiversiteit die helpen om sneller te verduurzamen. Ze werkt samen met bedrijven, overheden, boeren en burgers.

Company
Urgenda

Informatie
Onderwerp

Met genoegen nodigen we u uit voor ons exclusieve Vision Dinner met Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. Terwijl de samenleving doorgaat met het uitputten van de beperkte bronnen van de aarde, groeit de noodzaak voor extreme maatregelen. Marjan zal de noodzaak voor dergelijke urgente maatregelen onderbouwen en inzicht geven in de rol van de overheid in dit vraagstuk. Bovenal presenteert ze een krachtige oproep tot het aansporen van actie ter bescherming van onze aarde.

Programma

Locatie: Restaurant t'Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht

17:30 | Start programma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Boardroom Network

Voertaal

Nederlands

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers
Gerelateerde Sessies

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.