Benefits, Benefits, Benefits: Insights from Shell regarding an inclusive culture

8 december 2022

Tijdens deze Vision Meeting zal Lencola Sullivan-Verseveldt, D&I Trainer en stichtend lid van het D&I actieteam bij Shell International, inzichten delen over het meten en inbedden van DE&I in een organisatie, met de nadruk op noodzakelijke discussies en het begeleiden van individuen onderweg. Er ontstaat een open discussie over wat veel is gezegd, namelijk "het confronteert me niet" met de transitie dat D&I cruciaal is voor letterlijk iedereen en alle functies in de organisatie. We zullen op deze en andere elementen ingaan tijdens een gemodereerde discussie met Lencola en andere deelnemers. U bent van harte welkom om deel te nemen!

  • Kleinschalige peer sessie
  • Open dialoog door de Chatham House Rule

Lencola Sullivan-Verseveldt, Shell

Inschrijven
speaker
Lencola Sullivan-Verseveldt

D&I Facilitator and Office Manager Tax

Lencola Sullivan-Verseveldt werkt al meer dan 17 jaar bij Shell International en vervult diverse rollen met betrekking tot D&I. Ze initieerde het Diversity & Inclusion Action Team van het Shell Headquarters. Daarnaast is Lencola het D&I Focal Point voor de Belastingdienst en gecertificeerd D&I Trainer en lid van de D&I Faculteit. Door gepassioneerd het gesprek aan te gaan, levensechte ervaringen te creëren, sociaal ondernemerschap te creëren en anderen te motiveren door te spreken en D&I-sessies te leiden, is Lencola in staat om samen met het team de transitie te bevorderen.

Company
Shell

Informatie
Onderwerp

Nieuws rondom George Floyd, #me2, de trend van naamsverandering naar 'Peter' op LinkedIn en The Voice Scandals, leidden tot kritische opmerkingen binnen organisaties. De top van Shell is bewust gemaakt om DE&I, ook wel 'Benefits' genoemd, te promoten. Maar hoe kun je dit integreren en er systematisch aan werken binnen je bedrijf? Belangrijke bronnen als leiderschap, open gesprekken, meetbaarheid, het creëren van een beleving en persoonlijke motivatie zijn krachtig en noodzakelijk om de cultuur binnen Shell en thuis te veranderen.

Programma

Locatie: Hoofdkantoor Shell, Den Haag

15.00 | Optionele rondleiding C30 voor geïnteresseerde deelnemers
16.00 | Start programma inclusief presentatie en discussie
17.30 | Borrelen en netwerken
18.30 | Einde

Doelgroep

Raad van Bestuur leden en bestuurders in diversiteit, equity en inclusie

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.