Behoefte aan Geopolitiek Bewustzijn in Bedrijven: De Energie Transitie | HCSS: Het belang van het wereldpolitieke landschap in kaart brengen

19 juni 2024

Met veel genoegen nodigen we u uit voor ons exclusieve diner met Han ten Broeke (Directeur Politieke Zaken) en Jilles van den Beukel (Strategisch Adviseur Energie) van The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS). Nu geopolitieke conflicten steeds vaker onze wereldeconomie vormgeven en verstoren, kan geopolitiek niet langer genegeerd worden in de boardroom. Bedrijven moeten geopolitieke due diligence toepassen. Voorvallen zoals Poetins manoeuvres met de gasvoorziening, Bidens Inflation Reduction Act en de risico’s omtrent in China geconcentreerde toeleveringsketens hebben significante consequenties. Han en Jilles bieden een gedetailleerde analyse van de huidige kwesties, met een focus op de geopolitiek van de energietransitie en overwegingen over geopolitieke due diligence voor bedrijven anno 2024.

Han ten Broeke, The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS)

Jilles van den Beukel, The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS)

Inschrijven
speaker
Han ten Broeke

Directeur Politieke Zaken

Na een vierde termijn als lid van de Tweede Kamer voor de toonaangevende conservatief-liberale VVD-fractie, bekleedde Han ten Broeke de positie van senior lid van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken en fungeerde als voorzitter van de commissie voor Defensie. Hij leidde ook de Nederlandse delegatie naar de Parlementaire Assemblee van de NAVO. Daarvoor was hij VVD-lijsttrekker voor Defensie en EU-zaken. Als fervent voorvechter van publieke idealen gelooft hij in de kracht van altijd aanwezig potentieel als een onmisbaar instrument voor een betere, meer duurzame toekomst.

Company
The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS)

speaker
Jilles van den Beukel

Strategisch Adviseur Energie

Jilles van den Beukel is een energiespecialist. Zijn onderzoek richt zich op de olie- en gasindustrie, energiemarkten en de energietransitie. Hij levert regelmatig bijdragen aan IEX, Energeia (de energiesectie van het FD) en diverse onderzoeksinstituten en denktanks.
Jilles heeft een PhD in geofysica van de Universiteit Utrecht. Hij werkte voor Shell op verschillende locaties in Nederland, de VS en Gabon op het gebied van onderzoek, exploratie en ontwikkeling. Als hoofdgeowetenschapper was hij verantwoordelijk voor de ondergrondse ontwikkeling van olie- en gasvelden, offshore boorcampagnes in de Noordzee en, voordat hij Shell in 2015 verliet, exploratie in Denemarken.

Company
The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS)

moderator
Herman Levert

Directeur Flevum Corporate Network

Company
Flevum

Informatie
Onderwerp

Dit Vision Dinner draait om het interactief verkennen van de impact van geopolitieke gebeurtenissen op bedrijven en de grondstoffen die nodig zijn om waarde te genereren voor zowel aandeel- als stakeholders. In deze intieme bijeenkomst, exclusief voor boardroom members, is er gelegenheid voor open discussies met Han, Jilles en andere deelnemers. Uw deelname aan deze interactieve sessie wordt zeer gewaardeerd!

Programma

Locatie: Michelin-ster Restaurant Central Park, Oosteinde 14, 2271 EH Voorburg

17:30 | Start programma (inclusief presentatie, discussie en 3-gangen diner)
20:30 | Einde formeel programma, gelegenheid voor informeel netwerken

Doelgroep

Boardroom members

Voertaal

Engels

Voorwaarden

  • Deelnemers moeten voldoen aan de eerder beschreven doelgroep.
  • Indien we deze sessie gezamenlijk met partners organiseren, worden aanmeldingen ook aan hen voorgelegd.
  • Tijdens al onze sessies is de Chatham House Rule van toepassing. Concreet betekent dit dat de deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van andere deelnemers, mag worden onthuld. Dit betekent dat er geen verslag, geen foto's en geen opnames worden gemaakt van de bijeenkomst. Ook de presentatie zal achteraf niet worden verspreid onder de deelnemers.

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.